GM vrea asistentul virtual ChatGPT în mașinile sale

Publicat marţi, 14.03.2023 11:40 de Tiberiu Safta

Americanii de la General Motors doresc să integreze programul de inteligență artificială ChatGPT în viitoarele sale modele de serie. Aplicația va funcționa ca un asistent virtual și îl va ajuta pe șofer să schimbe o roată în caz de pană sau să descifreze un martor aprins în bord.

ChatGPT este o aplicație bazată pe inteligență artificială care poate genera texte aproape identice cu cele scrise de oameni. Aplicația oarecum controversată a fost lansată în noiembrie 2022 și a acumulat, în doar 2 luni, peste 100 de milioane de utilizatori la nivel mondial.

Deși ChatGPT este, în esență, un generator automat de texte, aplicația ar putea să ajungă și în mașini, în viitorul apropiat. Americanii de la General Motors doresc să integreze această aplicație în următorii ani. Acest lucru este posibil datorită colaborării gigantului de peste ocean cu Microsoft. Unele modele GM integrează sistemul cloud Microsoft Azure.

Potrivit lui Scott Miller, vice-președintele GM, ChatGPT va putea fi folosit pentru a accesa informații esențiale despre mașină care se regăsesc, în mod normal, în manualul utilizatorului. Aplicația va putea fi folosită și pentru a programa mai multe funcții, precum deschiderea și închiderea garajului cu ajutorul unui cod special sau pentru a marca date importante în calendar.

Alături de acestea, ChatGPT îi va arăta șoferului cum să schimbe o roată în caz de pană cu ajutorul unui clip redat pe ecranul central. Mai mult, aplicația îl va ajuta pe posesor să descifreze și un martor aprins în bord pentru a detecta cauza problemei.

Evident, General Motors va folosi o versiune diferită a programului față de cea obișnuită, cu scopul de a oferi răspunsuri relevante pentru utilizarea unui vehicul. La bază, noul sistem de asistență va avea modelul de limbaj OpenAI.

„ChatGPT va fi peste tot”, ne spune Miller. „Această trecere nu se referă doar la o singură capacitate ca evoluția comenzilor vocale, ci înseamnă și faptul că clienții se pot aștepta ca viitoarele lor vehicule să fie mult mai capabile și mai proaspete când vine vorba de tehnologii emergente”, a mai adăugat vice-președintele gigantului american.

via Carscoops

  • Banditos, marţi, 14.03.2023 11:50

    din seria "Mircea, arata ca lucrezi!"

  • Mircea Badea, marţi, 14.03.2023 13:52

    in sfarsit poate arata masina ce eroare are in bord si ce inseamna. le-a luat niste zeci de ani.. tableta, net, ota etc dar tot trebuie sa ne ducem la un gigel cu 4 clase(za mecanic of za bloc) sa ne depisteze erorile schimband juma de masina.

  • ignis, marţi, 14.03.2023 14:32

    la momentl de față ChatGPT este alimentat cu tot felul de teorii aberante, politically correct, la mare influență acum. L-am întrebat dacă e normal ca un bărbat cu coaie și penis poate să fie femeie și a zic că da, că dacă o persoană vrea să se "identifice" cu orice, poate să o facă. L-am întrebat dacă un bărbat poate să se identifice cu un copac și a răspuns că un copac nu este ființă (!), nu că e aberant să te "identifici" cu ceva ce nu ești! După logica lui, pe baza răspunsului, un om se poate identifica cu orice ființă, dar nu cu obiecte fără viață. I-am arătat că a greșit grav când a spus că un copac nu este ființă, că e ființă vie, are și el ADN, aminoacizi ca și omul. Mi-a dat apoi dreptate că un copac e ființă vie, dar că omul nu se poate identifica cu un copac, că sunt chestii culturale bla bla, prostii ideologice. Păi dacă în primul răspuns tu nu știi (nu poți să cauți prin informațiile tale) că un copac e ființă vie, că se studiază la biologie, ramura botanică, ce dracu mai vreți de la el? Și așa am terminat cu ChatGPT.

  • Banditos, marţi, 14.03.2023 15:03

    mie chatGPt mi-a raspuns ca un copac e o fiinta vie....si e ilogic sa iti spuna ca e aberant sa te confunzi cu unul pentru ca asta inseamna sa iti judece si sa-ti puna la indoiala logica intrebarii. Nimic de "chestii culturale si prostii ideologice"

  • ignis, marţi, 14.03.2023 15:28

    Ți-o fi spus ție direct, dacă l-ai întrebat direct, dar în context, așa mi-a răspuns. Am zis că dup-aia a afirmat că a greșit prima dată, după ce i-am spus EU că e ființă vie. În primul context a zis că este un obiect. Ori spune corect întotdeauna ori răspunsul e pe bază de context, din zonele de unde își ia informația. Revenind la subiect, dacă manualele de operare ale automobilelor nu sunt publice, publicate pe net și ChatGPT nu are acces la informațiile alea, nu o să vă spună nimic concret.

  • Banditos, marţi, 14.03.2023 15:33

    :)) probabil ca asa li se va intampla si celor care vor sa stie cum se schimba o roata dar nu pun intrebarile direct si la obiect. Ii va tine Chat-ul in 15 minute de filozofie si cateva forwards and backwards pana cand trece unul si i se face mila de idiot si ii schimba roata fara alte discutii.

  • Omu’, marţi, 14.03.2023 19:18

    “Pentru a preveni intoxicatia cu oua de cal, puteti lua urmatoarele masuri: 1. Cumparati oua de la surse de incredere si verificati eticheta pentru a va asigura ca sunt produse de pasari crescute in conditii corespunzatoare. 2. Depozitati ouale intr-un loc racoros si uscat si verificati regulat data expirarii. 3. Spalati-va bine mainile si orice suprafete sau ustensile folosite pentru a manipula ouale inainte de a le gati sau a le consuma. 4. Gatiti ouale bine prin fierbere sau prajire pana cand albusul este bine facut si galbenusul este inca lichid. 5. Evitati consumul de produse care pot contine oua crude sau parțial gătite, cum ar fi sosuri cu maioneza sau alte preparate culinare. Siguranta alimentara este importanta, astfel incat este recomandat sa respectati aceste masuri pentru a va proteja impotriva intoxicatiei cu oua de cal.” ChatGPT nu dă rateuri. Calul nu naște pui vii