Grila de start a Formulei 1 pentru 2020 a fost finalizată: Nicholas Lafiti va concura pentru Williams, Hulkenberg părăsește competiția

Publicat joi, 28.11.2019 11:37 de Daniel Popescu

Williams a semnat un contract cu pilotul canadian Nicholas Lafiti pentru sezonul 2020, eveniment care marchează părăsirea competiției de către Nico Hulkenberg.

Williams și-a finalizat joi linia de piloți pentru sezonul 2020 al Formulei 1, după ce a semnat un contract cu Nicholas Lafiti. Pilotul canadian în vârstă de 24 de ani va debuta astfel în Formula 1 și va deveni noul coechipier al lui George Russell.

Lafiti ocupă în prezent locul doi în clasamentul general al Formulei 2 înaintea ultimelor două curse programate la sfârșitul acestei săptămâni pe circuitul din Abu Dhabi.

În paralel, canadianul a fost pilotul de rezervă al echipei Williams în acest an și a participat la 6 sesiuni de antrenamente libere, după ce în precedentele două sezoane a avut un rol similar la Renault și Force India.

"M-am bucurat să lucrez cu echipa în acest an pentru a contribui la dezvoltarea monopostului și pentru a-i sprijini pe circuit și la uzina. Aștept cu nerăbdare nouă provocare și sunt entuziasmat să debutez în Formula 1 în Marele Premiu al Australiei din 2020", a declarat el.

Claire Williams, șefa echipei Williams, consideră că Lafiti va contribui semnificativ la obiectivul echipei de a reveni în plutonul de mijloc în cursul sezonului viitor.

"Am fost impresionați de ceea ce a obținut în Formula 2 și de munca depusă în spatele scenei. A devenit un membru respectat al echipei și așteptam cu nerăbdare să facă pasul în acest nou rol, pe măsură ce luptăm pentru a reveni în plutonul de mijloc", a declarat ea.

În urma acestui nou contract, grila de start a sezonului 2020 este practic finalizată. Marele absent va fi Nico Hulkenberg, care a rămas fără echipă după ce Renault a semnat un contract cu Esteban Ocon, care va concura astfel alături de Daniel Ricciardo.

Via Williams

  • mobius, joi, 28.11.2019 21:57

    Astfel se confirma ce spuneam mai inainte si multi m-au contestat, ca Hulkenberg nu a aratat mai nimic in F1.