Honda a vândut 800.000 de hibrizi în 12 ani

Publicat miercuri, 25.01.2012 17:34 de Bogdan Mirică

Honda a anunţat că a reuşit să vândă 800.000 de hibrizi în 12 ani şi două luni de la lansarea primului model de acest gen: Insight în 1999.

Deşi nu se bucură de succesul rivalilor de la Toyota, cei de la Honda au reuşit să scrie şi ei o pagină importantă în istoria primelor modele hibride. În 1999, niponii lansau prima generaţie Insight pe piaţa din Japonia şi marcau debutul pe un segment de piaţă necunoscut lor, dar unde Toyota îşi făcuse pionieratul.

De atunci şi până acum Honda a continuat să experimenteze şi să-şi îmbunătăţească performanţele. A ajuns astfel, la mai bine de 12 ani de la debutul său oficial în segment, să se laude cu un total de 800.000 de exemplare hibride vândute. În comunicatul de presă se arată că performanţa a fost atinsă încă din luna decembrie a anului trecut, mai exact la 12 ani şi 2 luni de la lansarea primului Insight.

Pionierul tehnologiei hibride pentru Honda consuma în momentul lansării, adică în 1999, doar 2.9 litri/100 de kilometri, fiind cel mai eficient model pe benzină al momentului.

De-a lungul anilor, Honda a continuat să îşi lărgească gama de modele hibride cu versiuni eco ale modelelor Civic şi Accord, ambele echipate cu ansamblul de propulsie IMA. Acesta se găseşte şi pe noile Insight, revizuit de curând, şi CR-Z. Gama japonezilor însumează în prezent nu mai puţin de şapte modele hibride.

via | carscoop