Huayra Roadster BC "Supernova" este cel mai nou exemplar unicat de la Pagani

Publicat vineri, 09.04.2021 13:45 de Alexandru Monenciu

Pagani a construit un exemplar unicat Huayra Roadster BC pentru un client din Canada. Denumită "Supernova", mașina de câteva milioane bune de dolari are o caroserie din fibră de carbon expusă.

Pagani a lansat varianta decapotabilă a modelului Huayra BC în urmă cu doi ani. Producția este limitată la doar 40 de exemplare, unul mai special decât altul.

Fiind vorba despre o mașină, asamblată manual, care costă câteva milioane bune de dolari, fiecare client are posibilitatea de a o personaliza după bunul plac. Unii merg chiar mai departe și colaborează cu Pagani pentru a le construi un exemplar unicat.

Așa s-a întâmplat și în cazul de față. Un client din Canada a vrut să aibă în garaj o Huayra Roadster BC unică, iar Horacio Pagani i-a îndeplinit dorința. Mașina a fost botezată "Supernova".

Fibra de carbon de la exterior are o nuanță specială, Oro Rosa, iar jantele sunt vopsite de asemenea într-o culoare deosebită (Bronzo Chiaro). Aceeași fibră de carbon este prezentă și la interior, alături de bordul îmbrăcat în Alcantara neagră.

Scaunele învelite într-o combinație de piele și tartan completează pachetul.

Fiind la bază o Huayra Roadster BC, "Supernova" este echipată cu un motor V12 twin-turbo de 6.0 litri. Unitatea furnizată de Mercedes-AMG dezvoltă 800 de cai putere și 1.049 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.6 secunde. Viteza maximă depășește 320 de km/h.

via Pagani 

  • Fanel_, vineri, 09.04.2021 23:03

    nu stiu cum vad altii, dar mie imi sugereaza aeronavele din Mortal Engines ceva steampunk, retro-futurism

  • Uniq, sâmbătă, 10.04.2021 10:00

    Unicatele nu sunt "modele noi".

  • mircea badea, duminică, 11.04.2021 05:46

    urat interiorul..asa ceva..