Hyundai a repornit producția din Cehia după trei săptămâni: Skoda menține suspendarea producției până pe 27 aprilie

Publicat miercuri, 15.04.2020 11:35 de Paul Cosma

Hyundai a devenit primul producător care a repornit producția din Cehia, după o inactivitate de 3 săptămâni. În schimb, Skoda a decis să mențină suspendarea producției din Cehia până pe 27 aprilie, în timp ce joint-venture-ul Toyota – Peugeot ar urma să reia activitatea pe 4 mai.

Constructorii auto încep să reia treptat producția din Europa, oferind și primele semnale că industria poate reveni la normalitate.

Hyundai este primul producător care a reînceput să producă mașini în Cehia, după o pauză de 3 săptămâni. Un alt semnal pozitiv a fost transmis de Continental, a cărui fabrică de 5,000 de angajați a repornit parțial producția în această săptămână.

În schimb, Skoda (cel mai mare exportator din Cehia) va menține suspendarea producției până pe 27 aprilie. Compania TPCA, un joint-venture între Toyota și Peugeot, ar urma să reia activitatea în această țară pe 4 mai.

Industria auto din Cehia contribuie cu 10% la PIB-ul țării și reprezintă 25% din exporturile totale, având un total de 150,000 de angajați.

Via Reuters