Ian Callum, directorul departamentului de design Jaguar, părăsește compania: scoțianul a fost alături de producătorul britanic timp de 20 de ani

Publicat marţi, 04.06.2019 17:39 de Cornel Șocariciu

Ian Callum, directorul de design Jaguar, a decis că este momentul să părăsească producătorul britanic și să descopere noi proiecte. Scoțianul s-a aflat alături de Jaguar timp de 20 de ani.

Ian Callum a pășit pentru prima dată alături de familia Jaguar în 1999. De-a lungul anilor, designerul scoțian a reușit să schimbe filozofia din cadrul companiei britanice și să aducă pe piață o serie de modele cu adevărat spectaculoase.

F-Type, XE, XF, XJ și SUV-ul I-Pace sunt doar câteva dintre modelele care s-au născut sub atenta îndrumare a designerului scoțian. Acum, Ian Callum a anunțat că părăsește compania britanică, iar începând cu 1 iulie, postul de director al departamentului de design Jaguar va fi preluat de Julian Thomson.

"Am avut o carieră impresionantă în cadrul Jaguar, iar una dintre cele mai importante realizări o reprezintă lansarea lui XF. În acel moment, Jaguar a trecut de la designul tradițional la unul contemporan. Să desenez F-Type a fost un vis devenit realitate, iar cu I-Pace am reușit să dezvoltăm un produs nou care să schimbe mentalitatea publicului cu privire la brand-ul Jaguar", a declarat Ian Callum.

Julian Thomson este un alt "veteran" în cadrul Jaguar. Acesta s-a aflat în birourile constructorului britanic începând cu anul 2000. De atunci și până astăzi, Thomson a fost cel care a coordonat echipele de design care au proiectat conceptele Jaguar.

"Ian Callum a dezvoltat noua filozofie de design Jaguar, iar portofoliul companiei s-a transformat complet în cei 20 de ani de activitate ai acestuia", a declarat Ralf Speth, CEO-ul Jaguar Land Rover.