Ian Cameron, fostul designer Rolls-Royce, a fost ucis în locuința sa din Germania

Publicat marţi, 16.07.2024 15:28 de Tiberiu Safta

Ian Cameron, fostul designer-șef Rolls-Royce, a fost ucis în locuința sa din Germania prin înjunghiere. Fostul designer a fost omul din spatele lui Rolls-Royce Phantom și BMW Z8.

Ian Cameron, creatorul lui Rolls-Royce Phantom și BMW Z8, a fost ucis în locuința sa din Germania. Fostul designer-șef al mărcii Rolls-Royce, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit mort în data de 12 iulie, iar anchetatorii au stabilit că acesta a fost ucis prin înjunghiere. Atacatorul nu a fost, deocamdată, identificat.

Regretatul designer britanic și-a început cariera la Pininfarina în 1975 înainte de a pleca la Iveco. În 1992, Cameron a trecut la BMW, iar ulterior a devenit designer-ul șef al mărcii Rolls-Royce. El a rămas în această poziție până la pensionarea sa, în 2012.

„Suntem profund șocați și întristați de vestea despre fostul nostru designer Rolls-Royce”, se arată un comunicat oficial al Grupului BMW. „Gândurile noastre sunt cu familia și prietenii lui în timpul acestor momente dificile.”

În ziua crimei a fost atacată și soția lui Cameron, Verena Kloos, care este la rândul ei designer auto. Ea a reușit să scape către o casă vecină, de unde a alertat autoritățile. Anchetatorii iau în calcul scenariul prin care atacatorul ar fi încercat să fure o mașină din colecția personală a lui Cameron.

via Automotive News Europe

  • Fast_and_Curious, marţi, 16.07.2024 17:35

    Ce trist! BMW Z8 ramane una dintre bijuteriile erei moderne a automobilului.

  • spaclu lu manole, marţi, 16.07.2024 19:44

    Exact. Z8 si seria 6 sunt singurele pe care le-as lua vreodata in considerare. Z8 suna fenomenal.

  • Dutz, marţi, 16.07.2024 21:58

    Apropo de felul în care unora dintre noi ne este “jenă” ca suntem români… le aveam pe ale noastre și clar unele inacceptabile și teoretic rezolvabile, dar parcă nu se întâmplă așa ceva prin România, și multe altele, gen atacuri armate, asasinate la nivel înalt, atacuri teroriste etc. Îmi pare rău pentru oricine este o victima a răutății umane… păcat!!!

  • George Simion, marţi, 16.07.2024 23:48

    prea multe masini urate, asta cred ca a fost motivul.

  • Ics, joi, 18.07.2024 09:19

    @Dutz. Nu se intampla sa fie omorat cineva pentru o masina de colectie, pentru ca la noi nu sunt colectii. Dar la viol urmat de crima probabil suntem primii. Statistic rata crimelor a tot pe acolo.

    Dutz, joi, 18.07.2024 17:33

    De acord parțial, totuși în România sunt și colecții, unii pe lângă bijuterii țin foarte mulți bani în casă, există tentații suficiente… crimele și abuzurile de care spui sunt (scuze pentru ce o să spun), în zona mai săracă a populației, multe abuzuri din păcate în familie, alcool, educație deficitară etc, da în zona respectivă stăm prost de tot… dar, eu m-am referit la ceva diferit.

  • Dutz, joi, 18.07.2024 17:38

    Și mai am o frustrare… ce naiba de hoț de mașini de colecție, poi ar trebui să fie ca o fantomă (inteligent, educat)… nici să nu știi că a luat-o. Ori ceva a mers prost de tot, ori nu are sens povestea. Cum am spus.. este doar trist!!!