Infiniti vrea o divizie sportivă. Primul model ar putea fi sportiva Emerg-E

Publicat miercuri, 04.04.2012 12:41 de Bogdan Mirică

Infiniti îşi doreşte tot mai mult o divizie de performanţă, reunită sub abrevierea IPL. Ca prim model, oficialii japonezi se gândesc la versiunea de serie a conceptului Emerg-E, expus la Geneva

Deşi nu are în spate o istorie aşa de stufoasă ca cea a rivalilor germani, Infiniti vrea să îşi consolideze poziţia în segmentul premium şi să îşi întărească imaginea. Pentru asta, subsidiarul de lux Nissan se gândeşte la o divizie de performanţă, asemănătoare celor de la Mercedes Şi BMW.

Intenţia a fost confirmată încă din trecut, însă ea este reafirmată de Ben Poore, vicepreşedintele Infiniti America. Acesta a declarat că, în prezent, membrii consiliului de conducere analizează posibilitatea de a trimite în producţie conceptul Emerg-E, expus în premieră mondială luna trecută, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Sportiva ar urma să fie un deschizător de drumuri pentru viitoarea divizie de performanţă a japonezilor, botezată IPL, abrevierea cuvintelor Infiniti Performance Line.

"IPL este o piatră de hotar pentru noi. Nu am gândit divizia ca ceva asemănător actualului AMG. Este doar un punct de pornire pentru viitoare modele sportive, reunite sub un brand mai mic", a declarat Ben Poore.

via l worldcarfans