Israel intenționează să înceapă testele cu autobuze autonome

Publicat luni, 14.11.2022 12:08 de Alexandru Monenciu

Israel vrea să testeze, în viitorul apropiat, autobuze autonome. În acest fel, această țară caută să automatizeze transportul în comun și să reducă traficul din marile orașe.

Israelul se confruntă cu un deficit de forță de muncă, căutându-se în special șoferi de autobuz. Tocmai din această cauză, autoritățile vor să automatizeze transportul în comun, în acest fel, rezolvând și problema traficului din marile orașe.

O soluție ar fi autobuzele autonome. Pentru testele inițiale, care se vor desfășura pe porțiuni închise de drum, au fost deja selectate patru companii.

Dacă strategia se va dovedi eficientă și sigură, autobuzele autonome vor fi scoase în trafic pe o perioadă de probă de 2 ani.

Potrivit unei publicații locale, guvernul israelian va oferi un ajutor de stat de aproximativ 8.5 milioane de dolari pentru implementarea acestei strategii.

În Israel sunt numeroase companii care dezvoltă tehnologii pentru vehiculele autonome, numărul lor crescând cu circa 26% în fiecare an.

via Carscoops

  • Mircea Badea, luni, 14.11.2022 13:08

    astia vor sa-i ia fata lui musk?! presimt ca apare cyberbus-ul in curand..

  • alex_cu_a_mic, luni, 14.11.2022 13:47

    Tot Israelul a fost primul care a inceput testele cu vaccinul "anticovid" si a iesit .. excelent. Bunasa.

  • KBum, luni, 14.11.2022 14:56

    Dați-le idei arabilor, să înceapă și ei testele cu automobile autonome burdușite cu semtex.

  • Dutz, marţi, 15.11.2022 06:34

    Pana la prima dramă. Imaginați-vă un autobuz care ratează oprirea si intră in plin intr-o stație.… deșii am aflat de la un coleg din China de câteva zile, acuma a apărut si la noi la știri. O Tesla Y a “luat-o” la goană si a reușit sa moare un motociclist si o școlăriță… nu este clar încă ce făcea șoferul si dacă softul a dat rateuri… puteți vedea filmările de pe camere… este cel puțin incredibil cum a reușit sa parcurgă o așa distanță înainte de impactul foarte violent si cu ce viteză. Ideea este ca se vor întâmpla si m-ai multe drame si este cam greu sa “tragi” la răspundere echipa care a proiectat softul, deci vor fi interzise funcțiile respective. Dacă ne plângem ca acuma sunt nebuni care se rup în doua cu mașini de sub 200 de cai si 1,5 tone… imaginați-vă când nebunii vor avea 350 sau 500 de cai si 2,5 tone si o sa vrea sa meargă si “autonom” prin România. De mult spun ca in Romania trebuie 2 soferi daca vrei sa ieși din localități… si cel puțin unul trebuie sa aibă premoniții altfel nu se poate anticipa manevrele “surprinzătoare” ale unora. Sa facă tramvaie autonome… chiar ar fi o chestie, dar autobuze… nu știu zău, sunt prea multe variabile si riscuri.