Japonezii își unesc forțele: Mazda, Toyota, Subaru și Suzuki investesc în dezvoltarea de servicii de mobilitate cu mașini autonome

Publicat luni, 01.07.2019 13:58 de Paul Cosma

Mazda, Toyota, Subaru și Suzuki vor investi împreună în Monet, serviciul de transport cu mașini autonome care a fost înființat de Toyota și SoftBank ca alternativă la platformele de ride-sharing precum Uber. Toyota deține 35% din acest joint-venture, în timp ce Mazda, Subaru și Suzuki vor primi 2% din acțiuni în schimbul unei investiții de circa 530.000 de dolari. Pe lista investitorilor se mai numără Honda, Isuzu și Daihatsu.

Producătorii auto din Japonia s-au aliat pentru a dezvolta o platformă de mobilitate care să concureze cu servicii precum Uber sau Lyft.

Monet, serviciul de transport cu mașini autonome care a fost înființat de Toyota și SoftBank (fiecare cu 35%), este acum sprijinit și de alți producători japonezi. Mazda, Subaru, Suzuki, Isuzu și Daihatsu au anunțat că vor investi fiecare circa 530.000 de dolari și, în schimb, vor primi 2% din acțiunile Monet.

La ora actuală, joint-venture-ul a ajuns la o capitalizare de 26.6 milioane de dolari. Investitori sunt și cei de la Honda, care dețin o cotă de 10% din compania mixtă.

Producătorii japonezi sunt determinați să lanseze pe piață servicii de mobilitate “on-demand” cu mașini electrice autonome, cel târziu în 2023.

Via Automotive News