Jay Leno promoveaza Ford Focus ST in versiunea electrica

Publicat marţi, 22.09.2009 17:07 de Sebastian Toma

Emisiunea Tonight Show din SUA are o sectiune speciala dedicata versiunii electrice a lui Ford Focus ST, care este alergata pe un circuit special de catre vedetele din America.

Versiunea electrica a lui Ford Focus ST are propria sa sectiune in cadrul emisiunii lui Jay Leno. Sectiunea Green Car Challenge va trimite o vedeta pe o pista alaturi de un Focus ST electric, iar aceasta va trebui sa obtina un timp cat mai bun pentru o tura de circuit. Modelul Ford Focus este ales special pentru aceasta competitie si este un vehicul unicat.

Ford Focus ST BEV dezvolta 141 CP si ofera un cuplu motor de 320 Nm. Cuplul motor si puterea maxima sunt disponibile inca de la pornire, acesta fiind un vehicul electric. Transmisia acestui model are o singura trapta, iar linia rosie a motorului este la 7.500 rpm. Performantele versiunii electrice a lui Ford Focus ST nu au fost dezvaluite, dar acestea pot fi observate pe circuitul creat special pentru aceasta proba. Autonomia versiunii electrice a lui Ford Focus ST, creata special pentru emisiunea Tonight Show, este de 128 de kilometri.

Prima vedeta americana care a condus Ford Focus ST BEV in cadrul provocarii din emisiunea lui Jay Leno este Drew Barrimore. Actrita americana a stabilit un timp de circuit, iar celelalte vedete vor incerca sa depaseasca acest timp record. Provocarea pe care a aruncat-o Jay Leno vedetelor din America va populariza vehiculele electrice si capacitatile acestora, lucru care ar putea duce la introducerea cu usurinta a acestora pe piata din Statele Unite ale Americii.

Via | Newspress (inreg.)