Koenigsegg: Producția noului CC850 extinsă cu 20 de exemplare

Publicat joi, 25.08.2022 10:45 de Alexandru Monenciu

În urma interesului mult prea mare, Koenigsegg a anunțat că va produce 20 de exemplare CC850 în plus. Inițial, acest omagiu adus primului supercar al mărcii trebuia să fie replicat în doar 50 de unități.

Monterey Car Week a fost locul unde foarte mulți producători de automobile au lansat modele noi. Spre exemplu, Lamborghini a prezentat aici noul Urus Performante, iar Bugatti a dezvelit noul W16 Mistral.

Tot în cadrul evenimentului american am făcut cunoștință și cu noul Koenigsegg CC850, un omagiu adus primului supercar al mărcii. Cum fondatorul companiei, Christian von Koenigsegg, a împlinit 50 de ani, producția inițială a fost limitată la 50 de exemplare.

Numai că interesul pentru noul CC850 a fost mult mai mare, tocmai de aceea Koenigsegg anunță că va produce, până la urmă, 70 de unități în total.

Cu un design inspirat de supercar-ul CC8, noul model al suedezilor este echipat cu un motor V8 de 5.0 litri, twin-turbo. Unitatea dezvoltă 1.185 de cai putere (dacă este alimentată cu benzină) sau 1.385 CP dacă este utilizat combustibil E85.

Transmisia inovatoare Engage Shift System a fost preluată de la Jesko, la fel ca sistemul de propulsie, de altfel.

via Koenigsegg