Lamborghini Urus, record pentru SUV-urile de serie pe celebra urcare de la Pikes Peak

Publicat miercuri, 10.08.2022 16:45 de Alexandru Monenciu

Noua versiune Lamborghini Urus, care urmează să debuteze luna aceasta, a devenit cel mai rapid SUV de serie de pe celebra urcare de la Pikes Peak. Recordul anterior îi aparținea lui Bentley Bentayga.

Constructorul din Sant'Agata Bolognese a publicat, recent, un teaser video cu viitoarea versiune Urus, care urmează să debuteze luna aceasta, pe celebra urcare de la Pikes Peak.

Acum știm și motivul vizitei. Modelul italian s-a aflat acolo pentru a stabili un nou timp de referință pentru SUV-urile de serie, o performanță care i-a aparținut anterior lui Bentley Bentayga.

Și a reușit. La volan s-a aflat Simone Faggioli, pilot de teste Pirelli, iar cei 20 de kilometri și 156 de viraje au fost parcurse în 10 minute și 32.064 secunde. Linia de sosire s-a aflat la o altitudine de 4.302 metri.

Pentru a stabili acest record, Lamborghini a trebuit să instaleze o cușcă de protecție, scaunele au fost înlocuite cu unele de competiție (centuri de siguranță cu prindere în 6 puncte) și a fost instalat un sistem integrat de stingere a incendiilor.

Producătorul italian nu a dezvăluit mai multe detalii despre noua versiune Urus.

via Lamborghini