Lancia anunță îmbunătățiri pentru Ypsilon, inclusiv un motor mai eficient

Publicat joi, 19.01.2023 17:09 de Alexandru Monenciu

Constructorul italian de automobile anunță o serie de îmbunătățiri pentru Ypsilion, singurul său model din prezent (comercializat exclusiv în Italia). Lista includă și un propulsor mai eficient.

Ypsilon este singurul model din portofoliul Lancia, comercializat exclusiv pe piața din Italia. Anul trecut, Ypsilon a fost cel mai vândut model din categoria sa în această țară, adunând aproape 41.000 de înmatriculări.

Acum, constructorul italian de automobile anunță o serie de îmbunătățiri pentru Ypsilon.

Pentru început, paleta de culori a primit o nuanță nouă, denumită Verde Dew. Versiunea Silver propune o serie de elemente exterioare, inclusiv grila frontală, de culoare neagră.

Pasagerii vor regăsi la interior câteva finisaje albastre, o grafică nouă pentru instrumentarul de bord, scaune noi și o tapițerie confecționată dintr-un material reciclabil, denumit Seaqual Yarn (plastic reciclat din Marea Mediterană).

În ceea ce privește tehnologia prezentă la bord, varianta îmbunătățită a lui Ypsilon vine cu un display central de 7 inch, conectivitate Apple CarPlay și Android Auto wireless, zonă de încărcare prin inducție pentru telefonul mobil și, o premieră pentru acest model, o cameră video pentru mersul cu spatele.

Singura motorizare disponibilă este una micro-hibrid. Sistemul combină un motor de 1.0 litri, cu 3 cilindri, capabil de 70 CP, și o baterie de 12V.

Mulțumită unui program de finanțare (FCA Bank), Lancia Ypsilon pornește de la 13.450 de euro, plus TVA, în Italia. Dacă pui la socoteală și ajutorul guvernamental, prețul scade la 11.450 de euro.

via Lancia