Latvala pierde teren in Raliul Mexicului

Publicat duminică, 02.03.2008 12:14 de Daniel Popescu

Jari-Matti Latvala a pierdut contactul cu Sebastien Loeb dupa cea de-a 13-a proba speciala din Raliul Mexicului.

O problema la motor l-a costat pe Jari-Matti Latval aproximativ un minut in PS13 din Raliul Mexicului. In urma acestei defectiuni, finlandezul a coborat pe locul 3 in clasamentul general, in spatele lui Chris Atkinson, fiind la peste un minut in spatele liderului Sebastien Loeb. Latvala a reusit insa sa remedieze problema pana la inceputul PS14, fiind astfel capabil sa continue raliul.

Nu la fel de norocos a fost Mikko Hirvonen, intrucat masina Ford Focus pilotata de el a avut o coliziune cu un bolovan situat intr-un viraj. In urma impactului, cauciucul dreapta-fata a fost grav deteriorat. In scurt timp, Hirvonen a schimbat roata, insa ulterior a constatat ca si cauciucul dreapta-spate pierde aer. In urma acestor probleme, Hirvonen a pierdut aproape 3 minute in PS12 si a cazut de pe locul 4 pe locul 5.

Intre timp, echipa Subaru a anuntat ca Petter Solberg va reveni in finala de duminica a raliului dupa retragerea sa din PS11. Masina pilotata de Solberg, Subaru Impreza, a avut defectiuni tehnice care l-au fortat pe norvegian sa ruleze cu viteza foarte mica pana la finalul PS11, pierzand astfel peste 4 minute. Ulterior, echipa a decis sa retraga masina si sa o repare la service-ul din Leon. Solberg va fi penalizat cu 30 de minute pentru fiecare PS ratata, insa va putea castiga puncte in clasament pentru echipa sa, Subaru.