Loeb ramane in frunte si dupa a doua zi

Publicat sâmbătă, 04.10.2008 18:28 de Daniel Popescu

Sebastien Loeb si-a mentinut fara probleme prima pozitie in Raliul Spaniei si dupa cea de-a doua zi a competitiei.

Dupa ce a dominat autoritar prima zi a raliului, Loeb a fost foarte rapid si in prima parte a zilei de sambata, insa in ultimele probe speciale a adoptat o tactica mult mai precauta, scopul fiind fiind sa-si mentina avansul in fata rivalilor.

In cele din urma, pilotul echipei Citroen a terminat cu un avans de 27 de secunde in fata coechipierului sau, Dani Sordo, chiar daca a castigat doar 4 dintre cele 6 probe speciale ale acestei zile. Celelalte doua probe speciale le-au revenit lui Mirkko Hirvonen si Francois Duval.

"Ziua a fost aproape perfecta", a declarat Loeb la final. "Bine, am pierdut putin timp in PS12, dar a fost foarte dificil, erau pietre peste tot. Nu am vrut sa-mi asum niciun risc pentru a nu face nicio greseala".

Dani Sordo s-a mentinut pe locul 2, pastrand un avans de circa 23 de secunde in fata celui de-al treilea clasat, Francois Duval. Pilotul echipei BP Ford a castigat ultima proba speciala a zilei, insa nu a reusit sa tina pasul in clasamentul general cu pilotii Citroen.

Rivalul lui Loeb din lupta pentru titlul mondial, Mirkko Hirvonen, a incheiat ziua pe locul 4, in timp ce Petter Solberg s-a mentinut pe locul 5. Pilotul echipei Subaru si-a aparat cu succes pozitia in fata lui Urmo Aava, care s-a apropiat insa la numai 1.4 secunde.

Ultimele doua pozitii care aduc puncte in clasamentul general sunt ocupate, la finalul acestei zile, de Chris Atkinson si Jari-Matti Latvala. Duminica vor avea loc ultimele 6 probe speciale ale Raliului Spaniei, Sebastien Loeb fiind de departe principalul favorit la victorie.