Lotus a livrat primul Evora unui client

Publicat miercuri, 02.09.2009 15:55 de Sebastian Toma

Primul client al noului Lotus Evora a primit astazi cheile de la noua sa masina chiar de la directorul companiei britanice. Matthew Melling asteapta sa primeasca acest model inca de anul trecut, cand s-a inscris pe lista de asteptare.

Primul Lotus Evora a fost livrat unui client din Marea Britanie. Modelul a fost construit de mana si este primul proiect major al englezilor din ultimii 13 ani. Lotus Evora este un coupe 2+2, echipat cu un motor V6 de 3.5 litri, care dezvolta 280 CP. Gratie masei de 1.350 kg, acest model poate accelera de la 0 la 100 km/h in 5 secunde, pe cand viteza maxima a acestuia este de 260 km/h.

Pentru a construi acest model la timp si pentru a evita prelungirea termenilor de livrare, Lotus a angajat inca 150 de persoane in productie. Fabrica Lotus din Norfork a fost unul dintre putinele uzine producatoare de automobile din lume care au facut angajari in aceasta perioada, iar angajarile ar putea continua, deoarece Lotus nu este inca la intreaga sa capacitate de productie pentru Evora.

"Suntem deosebit de incantati sa livram primul Lotus Evora D-lui Melling. Intreaga echipa a lucrat incredibil de mult pentru a desena, proiecta si construi o masina sport atat de performanta, si este un sentiment minunat sa ii inmanam cheile primului client. Evora a castigat deja numeroase premii in lume, asa ca nu suntem deloc surprinsi ca exista o cerere atat de puternica pentur acest model, si sunt sigur ca fiecare client va fi incantat de achizitie.", a declarat Luke Bennett, directorul Lotus.

Via | Automedia

 

  • LEE, miercuri, 02.09.2009 16:42
    Respect

    LOTUS !!!

  • Victor, miercuri, 02.09.2009 17:48
    Lotus

    Un exemplu de profesionalism atat din partea inginerilor de la Lotus cat si a proprietarului marcii Lotus, constructorul malaezian Proton ce detine Lotus din 1994 . Acestia au inteles ca sunt prea mici sa dezvolte motoare si transmisii ( le cumpara de la diversi producatori,ex. Toyota) si s-au axat pe ce stiau ei sa faca cel mai bine, si anume unele dintre cele mai bune sasiuri de masini sport, masinile Lotus fiind printre cele mai manevrabile din lume . Din 1994 si pana in prezent Lotus a inregistrat aproape in fiecare an profit, constructorul britanic oferind si servicii de consultanta pentru mai multi constructori auto mult mai mari dar care nu au experienta Lotus in dezvoltarea sasiurilor .