Marca Hyundai, acuzată că a falsificat date cu privire la vânzările de mașini electrice

Publicat marţi, 09.07.2024 16:33 de Tiberiu Safta

Marca Hyundai a fost acuzată de falsificarea datelor cu privire la vânzarea mașinilor electrice pe piața din Statele Unite. Constructorul sud-coreean a demarat o anchetă asupra dealerilor din această țară.

Hyundai se află în centrul unui scandal în Statele Unite. Mai mulți dealeri americani ai mărcii au fost acuzați că au falsificat datele cu privire la vânzarea de mașini electrice pe această piață. Drept urmare, marca asiatică a fost dată în judecată. Cei care au dat în judecată marca susțin că Hyundai ar fi avut înțelegeri cu mai mulți dealeri pentru a "umfla" datele privind vânzările de mașini electrice.

În dosarul de judecată mai este precizat faptul că Hyundai a pus presiune pe unii dealeri să folosească în mod eronat coduri din inventare, menite inițial pentru vehiculele de împrumut. După vânzarea unei mașini electrice, dealerii au anulat acele coduri, ceea ce ar duce la creșterea artificială a vânzărilor atât intern, cât și extern.

Dealerii care au vândut mașini electrice prin această schemă ar fi primit acces la mai multe recompense din partea Hyundai. Printre recompense se numără posibilitatea de a cumpăra mașini noi la prețuri mai mici, o alocație mai bună de mașini și subvenții bonus.

În urma acestor acuzații, Hyundai a anunțat că a demarat o investigație asupra dealerilor sai din Statele Unite.

via Carscoops

  • Mihai, marţi, 09.07.2024 18:32

    Au luat lectii de la BMW baietii? Au vazut ca amenzile sunt prea mici si se practica de acum? Rusinos!

  • Dutz, marţi, 09.07.2024 20:08

    Ce să mai spui, tot BMW este de vină inclusiv că Mihai fură curent ;)

  • @Dutz, marţi, 09.07.2024 20:57

    https://www.motortrend.com/news/bmw-pay-18-million-inflating-monthly-sales-numbers/ Banuiesc ca unul mic le-a umflat, fara ca BMW sa fie implicata, ca asa se intampla de obicei. La cat curent furi Tu, nu ma mira ca ii aperi mereu. Macar daca ti-ar da si tie o prajiturica mica pentru ca le faci reclama. Dar tu si dan_grc nici macar atat nu sunteti in stare: sa va negociati un comision pentru sprijinit o marca mincinoasa. Si mai rau e ca le si cumparati troacele. Erati baieti destepti daca le luati banii si va luati si voi masini bune, nu toate harburile obosite.

  • spaclu lu manole, marţi, 09.07.2024 21:51

    Cum se intoarce roata! Imediat sunt 10 ani de cand a inceput scandalul noxelor, si unii inca bat toba de parca a fost ieri. Fiecare cu fixatia lui. Acu' ce sa vezi, si astia cu masinile electrice manaresc numerele, dar in loc de scuze/explicatii, retorica noxelor se ambaleaza si mai tare. Cineva nu stie ca zgomotul nu acopera furtul, si nici obsesiile, adevarul.

  • dan_grc, marţi, 09.07.2024 22:49

    Dacă cineva primea un euro de câte ori a mâncat maro, acum era milionar .

  • Matei, marţi, 09.07.2024 23:28

    Dacă se adeverește, Hyundai e vinovata ca nu a verificat dealerii care au raportat vânzări fictive. @manole E o diferență între a umfla cifrele de vânzări și a trișa la testele de emisii ca sa otrăvească aerul liniștiți, și să ia fața altor producători capabili sa facă motoare care trec testele pe bune. "adevărul"

  • spaclu lu manole, marţi, 09.07.2024 23:56

    @Matei, Ba frate, englezu are o vorba: "you beat a dead horse" adica tu inca mai ciomagesti calu care a murit demult. Pai crede-ma ca ni s-a acrit de cand auzim obsesia asta bolnava cu noxele. Situatia a fost indreptata, firmele si-au luat amenzi grase dar unii dintre voi sunteti stricati la cap si pur si simplu nu puteti sari de unde vi s-a zgariat placa. Furturi si trisori vor fi pana la sfarsitul lumii asteia de la cele mai cinsitite pana la cele mai borfase natii. Dar unii dintre voi se agata de asta la disperare. Un sistem social corect, ii prinde pe majoritatea trisorilor si le da doctoria. Dar tu asta n-o mai vezi. La fel si placa cu BMW sh, ghioarse si lighene. Pai numai BMW vinde sh in Romania? Tu nu iti dai seama, dar nu doar esti obositor, dar dai niste semnale foarte puternice de prostie si limitare intelectuala. Tu de ani si ani de zile nu mai ai ce discuta pe teme auto aici, decat sa-ti versi obsesiile bolnave in spatiul public. Eu astept ziua in care te maturizezi si incepi sa intelegi cu maturitare lucrurile dincolo de suprafata lor.

  • Matei, miercuri, 10.07.2024 01:04

    Tot englezul mai are o vorbă: shame on you for fool me once, shame on me for fool me twice. Dar tu ești atât de prost încât nu știi ce e aia rușine. Întoarce curu' să te mai prostească o dată Mașina Germană, că a început să îți placă.

  • spaclu lu manole, miercuri, 10.07.2024 01:57

    Musulmanul uraste evreii, bolshevicii urasc proprietatea privata si @Matei uraste Germania. Probabil si in viata reala esti tot un bolshevic incompetent, ros de invidie si frustrare fata de unul care a muncit si a facut avere cu mainile si mintea. Urata specie de oameni. Va ascundeti dupa lozinci "pentru binele poporului" si comiteti cele mai crunte crime in numele lui. Ai exact aceeasi mentalitate de ceafa de zidar, si frunte ingusta, acoperita de basca de ceapist. Edikkule care esti tu.

  • Matei, miercuri, 10.07.2024 02:06

    Da, da, sau în mașina germană, dai în fabrici și uzine. Ești atât de încuiat încât ai impresia ca în vest doar germanii fac mașini. Am avere destulă, mersi mult de grijă. Și nu sunt zidar. Ce crime comit eu, puțoflendere? Ți-a dat eroare neuronul singuratic? Tu vorbești de ură dar îți curge puroiul din bot. Te închini la mașina germană și îți verși fierea că m-am luat de ea. Mai rău decât sclavul autentic e sclavul brandului.

  • Matei, miercuri, 10.07.2024 02:20

    M-a făcut zidar șpaclu' lu' Manole :)) Hai că mi-am mai amintit o vorbă englezească, șpaclule: not the sharpest tool in the shed.

  • spaclu lu manole, miercuri, 10.07.2024 05:56

    Iar sucesti cuvintele sa ti se potriveasca la propaganda. Acuma du-te si zambeste-ti in oglinda cat esti de destept. Si da, tot in oglinda poti sa bagi ultima vorba englezeasca. Pe urma vino iar si scrie aici. Ce crime comiti? Deocamdata nici una, pentru ca nu poti. Fereasca Dumnezeu sa ajungi vreodata la putere, ca faci parte din aceeasi clica cu stalin, putler si mao. Ai o ura sanatoasa de proletar care razbate la fiecare rand care-l scrii aici. Tu nu ai nimic de spus despre masini. Pentru tine automarket e doar sa-ti refulezi frustrarile. Edikkule piticule zis si nelu pantofaru etc.

  • @dan_grc, miercuri, 10.07.2024 07:52

    Pai sunt milionari aia care au mancat maro. Si cu softuri ilegale si cu cifre de vanzari si la carteluri pentru pretul otelului. Iti dai seama cum face BMW vanzari. Pe seama celor care cumpara maro de la ei. Ajutati-i in continuare,ca fara voi ar da faliment.

  • PMC, miercuri, 10.07.2024 08:09

    Eu sunt convins ca daca ar exista presa de investigatie reala si nu activista s-ar afla rapid ca toate cifrele de vanzari de electrocaZnice sunt masluite. Mai ales in Europa. Dar na... presa de la noi e de-alea cu "electrificarea mere de ragaie". Fara nicio treaba cu realitate. Eu tot mai astept articolul ala cu cele 45 de miliarde mutate de VAG de la masini pe baterii la masini adevarate. Cu combustie. :)

  • Andrei, miercuri, 10.07.2024 11:05

    @spaclu E aici un grup de indivizi, organizați în două tabere, care nu prea fac altceva decât să se certe intre ei. Tu, cumva, reușești să te cerți cu toată lumea. Ești moț! Ai transcendat grupurile. Știu că e cald rău în România, ăsta e modul tău de a te răcori? In țara unde locuiesc eu e o vorbă genială pentru cei ca tine. Ce ți-aș mai spune-o dar e un psihopat pe aici care m-a căutat pe social media pana a găsit nu știu ce chel. N-aș vrea să îl pun pe drumuri. Una peste alta... Bea un pahar cu apă rece și vezi că există viață și după VW și BMW.

  • Andrei, miercuri, 10.07.2024 11:13

    Și încă ceva: nu e nimeni proletar și stalinist pentru că nu vrea să uite că unii producători și-au înșelat clienții și autoritățile, dar au făcut și concurență neloială celorlalți care au jucat cinstit. Dacă tu ești ok cu asta, să fii sănătos, treaba ta. Dar nu acuza pe ceilalți de aberații absurde doar pentru că au o altă părere despre capitalism și concurență.

  • ., miercuri, 10.07.2024 14:29

    Panaramele electrice au sarit de &ur in sus.Doamne fa ceva cu strumfitele astea!

  • spaclu lu manole, miercuri, 10.07.2024 16:00

    Istoric vorbind, doar ce-mi aduc aminte, ai postat pe-aici sub @madalescu, @mihai, @mike, @matei (pentru ca iti place litera m). Pe urma ai ars-o cu @nelu pantofaru, @edikk iar acum @andrei. Sunt absolut sigur ca ai avut si alte nick-uri aici dar pentru ca te faci de cacao simti nevoia sa te improspatezi cu regularitate. Nu te cauta nimeni pe net pentru ca lumea in general are un job, o viata personala si foarte putini au timp de ars aiurea. Tot istoric vorbind, activezi nu doar aici, de unde si intrebarea legata de sanatatea ta mintala si obsesiile limitative. E foarte probabil sa fi dat de un alt psihopat ca tine si sa va urmariti unul pe altul. Conform legii nescrise a comunistilor, urmeaza sa va faceti rau, cu lasitate, pe la spate (sic). Personal nu ma intereseaza grupurile nici de pe Automarket, nici pe internet si nici in viata in general. Urasc limitarile si imi place libertatea personala prea mult. Oamenii se schimba, mai ales la vederea banilor, dar si cu timpul. Nimic nu e stabil pe lumea asta. Singura mea supunere e fata de Sfanta Treime, dar nu te ingrijora, nu ma astept sa intelegi asta. Stiu c-o sa-ti starneasca batjocura, tot in ton cu mentalitatea de comunist.

  • Matei, miercuri, 10.07.2024 17:58

    Ești paranoic.

  • Andrei, miercuri, 10.07.2024 22:26

    A disparut inexorabil cu securiștii lui, acum îl avem pe Manole cu comuniștii. Ni no ni no

  • spaclu lu manole, miercuri, 10.07.2024 23:20

    Ce sa zic, e foarte bine ca te avem pe tine obsedatul de masini germane. Esti o prezenta foarte dezirabila pe site-ul asta. Toti te asculta cu gura cascata, abia astepta sa-ti vada postarile. E drept ca n-au de asteptat prea mult. Obsesiile se manifesta puternic si des.