Mazda a prezentat a treia generație a pick-up-ului BT-50: design nou și platformă Isuzu

Publicat joi, 18.06.2020 12:07 de Cornel Șocariciu

Mazda a lansat noua generație BT-50. Pick-up-ul producătorului nipon are un design nou, un interior modern și folosește platforma lui Isuzu D-Max.

Mazda a publicat primele imagini și detalii referitoare la a treia generație a pick-up-ului BT-50. Noul model propune un design complet nou, dar și o platformă împrumutată din portofoliul Isuzu.

La exterior, noua generație Mazda BT-50 mizează pe filozofia de design Kodo - Soul of Motion și preia elemente estetice pe care deja le-am văzut în gama constructorului nipon. Pentru moment, oficialii Mazda au oferit doar câteva detalii referitoare la varianta disponibilă pe piața din Australia.

Pentru început, pick-up-ul va fi disponibil doar în varianta de caroserie Double Cab, iar clienții vor putea opta pentru versiuni 4x4 sau 4x2. La baza noii generații Mazda BT-50 se află platforma lui Isuzu D-Max, iar sub capotă, niponii au introdus un motor diesel de 3.0 litri care dezvoltă 190 de cai putere la 3.600 rpm și 450 Nm între 1.600 și 2.600 rpm.

Resursele vor fi gestionate exclusiv de o transmisia automată cu șase trepte. Până la finalul anului, Mazda ar urma să introducă încă o motorizare diesel cu cilindree mai mică.

Sarcina utilă anunțată de niponi pentru versiunea Double Cab este de 1.065 de kilograme, în timp ce capacitatea de tractare va fi de 3.5 tone.

La interior, Mazda BT-50 preia ecranul central de 9 inch și comenzile sistemului de climatizare disponibile pe Isuzu D-Max, restul elementelor fiind dezvoltate de designerii producătorului nipon.

În perioada următoare, Mazda ar urma să anunțe prețul noii generații BT-50, datele tehnice complete și restul piețelor de desfacere.

  • PMC, sâmbătă, 20.06.2020 00:00

    Nici nu stiam nimic de acest model... Arata f bine. Sa-i uram succes! Go go Diesel!