Mercedes-Benz a demarat producția noii generații CLA: modelul compact este asamblat în cadrul fabricii din Kecskemét, Ungaria

Publicat joi, 21.02.2019 15:03 de Cornel Șocariciu

Noua generație Mercedes-Benz CLA a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Kecskemét, Ungaria. Modelul constructorului german va fi disponibil începând cu luna mai.

Noua generație Mercedes-Benz CLA a fost prezentată oficial în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES), eveniment care s-a desfășurat la începutul lunii ianuarie în Las Vegas, SUA.

Acum, oficialii constructorului din Stuttgart au anunțat că modelul de clasă compactă a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Kecskemét, Ungaria. Alături de a doua generație CLA, angajații uzinei din Ungaria asamblează și noul Clasa A,

hatchback-ul fiind introdus pe linia de producție la jumătatea anului trecut.

"În ultimii cinci ani, CLA a fost cel mai important model din portofoliul nostru: peste 750.000 de unități CLA și CLA Shooting Brake au fost asamblate pe liniile din Kecskemét", a declarat Christian Wolff, CEO-ul diviziei Mercedes-Benz Manufacturing din Ungaria.

Uzina Mercedes-Benz din Kecskemét are aproximativ 4.700 de angajați. Anul trecut, pe liniile de asamblare ale fabricii din Ungaria au fost produse peste 190.000 de exemplare din gama compactă a constructorului german.

Noul CLA este mai mare comparativ cu versiunea pe care o înlocuiește, dispune de un design cu linii preluate de pe Clasa A și CLS, iar interiorul este unul modern și integrează o mulțime de tehnologii de ultimă generație. Noua generație Mercedes-Benz CLA va fi disponibilă începând cu luna mai a anului curent, iar clienții vor putea comanda și versiunea limitată Edition 1.

  • Costel, vineri, 22.02.2019 01:35

    ii mai fain a3 sedan