Mercedes-Benz Clasa C L: versiune cu ampatament mărit, disponibilă doar pe piața din China

Publicat luni, 19.04.2021 15:53 de Alexandru Monenciu

Constructorul german de automobile a lansat, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, versiunea cu ampatament mărit a noii Clase C. Sedanul este destinat doar pieței din China.

China este o piață foarte curtată de marii producători de automobile, aceștia oferind aici modele dezvoltate special pentru nevoile clienților din țara asiatică.

Mercedes-Benz este prezent la Salonul Auto de la Shanghai, acolo unde tocmai a lansat oficial noul Clasa C L: versiunea cu ampatament mărit a sedanului, disponibilă doar în China. Aici se luptă cu BMW Seria 3 și Audi A4, mai lungi la rândul lor comparativ cu modelele vândute în Europa.

Pe lângă portierele de dimensiuni mai mari, noul Mercedes-Benz Clasa C L propune o grilă frontală "clasică", iar pe capotă tronează emblema constructorului german de automobile.

Dimensiunile rămân momentan un mister, dar potrivit publicațiilor locale, noul Clasa C L ar măsura 4.882 milimetri în lungime (+131 mm). În dreptul ampatamentului sunt trecuți 2.954 de milimetri, cu 89 mm mai mult decât în cazul versiunii europene.

Pasagerii vor regăsi la interior display-uri generoase pentru sistemul multimedia și instrumentarul de bord digital. Scaunele spate sunt despărțite de o cotieră mai lată și care încorporează suporturi pentru pahare și port-uri USB.

În plus, interiorul este mai bine antifonat, iar suspensia a fost recalibrată pentru un plus de confort.

via Mercedes-Benz