Mercedes-Benz, primul constructor care testează sisteme de condus autonom de nivel 4 în China

Publicat joi, 08.08.2024 14:20 de Alexandru Monenciu

Constructorul german de automobile a primit, în premieră, aprobarea de a testa sisteme de condus autonom de nivel 4 pe autostrăzile și drumurile publice din China.

Mercedes-Benz este unul dintre constructorii care continuă să experimenteze cu sistemele de condus autonom. În urmă cu doi ani, germanii au primit aprobarea de a utiliza un sistem de condus autonom de nivel 4 într-o parcare din Stuttgart.

Anul trecut, germanii au pus la dispoziția clienților din SUA sistemul Drive Pilot, o tehnologie de condus autonom de nivel 3.

Acum, au mers și mai departe, primind aprobarea de a testa sisteme de condus autonom de nivel 4 pe autostrăzile și drumurile urbane din Beijing, China. De fapt, Mercedes-Benz susține că este primul constructorul de automobile care a primit această aprobare.

Pe scurt, sistemele de condus autonom de nivel 4 (în total sunt 5 nivele) permit ca atenția celui de la volan să nu fie la drum pentru perioade lungi de timp.

În China, Mercedes-Benz testează astfel de sisteme cu ajutorul unor prototipuri Clasa S echipate cu diverși senzori, inclusiv LiDAR.

Mașinile îndeplinesc diverse sarcini, de la parcare la mersul cu spatele, circulația în sensuri giratorii și viraje la stânga pentru a se alătura traficului, fără nicio intervenție din partea șoferului.

Pentru moment, în China pot fi utilizate, de către publicul larg, numai sisteme de condus autonom de nivel 2.

via Carscoops

  • Dutz, vineri, 09.08.2024 22:23

    Așa, și cui îi pasă? Implementarea va fi posibilă în general pe modele foarte scumpe, caz în care ori ai șofer ori este genul de mașină care ai vrea s-o conduci singur.