Mercedes-Benz SL63 AMG World Championship 2014 Collector's Edition - două serii speciale dedicate piloților Lewis Hamilton și Nico Rosberg

Publicat luni, 01.12.2014 13:30 de Dragoș Băltățeanu

Pentru a celebra titlul de campion mondial obținut în actualul sezon de Formula 1, Mercedes-Benz a creat două modele speciale dedicate celor doi piloți Mercedes: Lewis Hamilton și Nico Rosberg.

Mercedes-Benz a prezentat oficial o serie limitată a modelului SL63 AMG. Aceasta poartă numele de SL63 AMG World Championship 2014 Collector's Edition și va fi fabricat într-o serie de doar 19 exemplare pentru fiecare versiune, câte una dedicată fiecărui pilot din echipa Mercedes-Benz F1. 

Mercedes a avut parte de un sezon perfect în Formula 1, obținând titlul la piloți prin intermediul britanicului Lewis Hamilton, cel care s-a duelat până în ultima cursă cu coechipierul său Nico Rosberg.

Cei doi piloți au participat la personalizarea celor două modele SL63 AMG. Lewis Hamilton a creat SL-ul negru cu accente aurii, în timp ce colegul său Nico Rosberg a semnat personalizarea Sl-ului alb. Cele 19 exemplare construite semnifică numărul de curse de Formula 1 din calendarul 2014, iar modelele vor fi oferite clienților fideli mărcii germane pentru suma de 320.000 euro.

Partea tehnică nu este diferită de cea a unul SL63 AMG normal, sub capotă aflându-se motorul twin-turbo V8 de 5.5 litri ce dezvoltă 585 CP și 900 Nm. Viteza maximă ce poate fi atinsă a fost mărită la 300 km/oră. La interior, cele două exemplare beneficiază de o lungă listă de sisteme opționale plus personalizarea specifică fiecărui pilot. Modelul dedicat lui Hamilton are elemente inspirate de circuitul de Formula 1 de la Silverstone, în timp ce modelul Rosberg face referire la circuitul german de la Hockenheim.