Mercedes C-Klasse Edition C - o versiune nouă, mult mai generoasă

Publicat marţi, 09.04.2013 11:46 de Bogdan Mirică

Mercedes a lansat ediţia specială C pentru actualul C-Klasse. Modelul vine cu o echipare mai bogată şi cu mai multe elemente de personalizare.

Mercedes C-Klasse este la un an distanţă de o nouă generaţie, motiv pentru care producătorul german a decis să ofere o doză de prospeţime gamei modelului de segment mediu. Mercedes a prezentat ”Edition C”, un pachet special pentru toate cele trei variante de caroserie (sedan, estate şi coupe) ale modelului german.

Ediţia specială aduce în plus o nouă grilă pentru radiator, elemente cromate şi blocuri optice frontale pe fundal negru. În partea posterioară nu lipsesc ţevile de eşapament cromate şi nici logo-ul Edition C. În cazul variantei coupe sunt prezente şi o serie de elemente aerodinamice şi estetice aparţinând diviziei AMG. Ele pot fi comandate însă şi pe variantele sedan şi break dacă se optează pentru nivelul de echipare Avantgarde.

La interior, C-Klasse Edition C primeşte scaune sport (AMG în cazul coupe-ului), îmbrăcate în piele Artico şi material textil, cu cusături contrastante, în două nuanţe. Nu lipseşte nici ecranul multimedia de 4.5 inch, amplasat între cele două ceasuri de bord. Volanul cu trei spiţe a fost îmbrăcat în piele Nappa şi cusut, de asemenea, în aceleaşi culori contrastante. Tratament similar aplicat şi pentru mânerul schimbătorului şi pentru feţele uşilor.

Preţul pentru noua ediţie specială este de 1785 de euro în Germania, în vreme ce pentru modelele echipate deja cu pachetul Avantgarde preţul este de 1011 de euro.

Odată cu introducerea ediţiei C, Mercedes anunţă şi prezenţa unui nou entry-level cu tracţiune integrală. Versiunea C220 CDI, cu 170 de cai putere şi 400 de Nm, primeşte alături indicativul 4Matic. Opţiunea este disponibilă doar pe variantele sedan şi touring.

via Mercedes

  • ScorpyonVAG, marţi, 09.04.2013 12:05

    Au facut bine ca au bagat 4x4 pe 220CDI. Vor creste foarte mult vanzarile.

  • ztele, marţi, 09.04.2013 15:09

    incredibil de ingenios numele! Creativitate teutona dusa la maxim :))

  • alexx84, miercuri, 10.04.2013 15:11

    Tot mi se pare cam scump: 320xd 184 CP sedan pret cu TVA- 39122 E c klasse 170 CP 220 cdi 4m cu TVA- 42811 E Sa mai spunem ca seria 3 este etalon in segment, sta cel mai bine in testele ADAC, noul model e foarte aproape de seria 5 din toate punctele de vedere, pe cand C klasse, e un model ce va fi inlocuit la anul, e mediocru la multe capitole, plus cilindreea mai mare cu 143 cmc decat este normal :P. Iar discounturi de ~5% se fac si la BMW si la Merc.