Mercedes nu exclude posibilitatea de a cumpăra Aston Martin

Publicat luni, 17.03.2014 12:51 de Bogdan Mirică

Mercedes nu exclude posibilitatea de a prelua complet controlul producătorului de supercaruri Aston Martin. Germanii şi britanicii au deja un parteneriat care presupune folosirea de motoare şi componente comune.

Mercedes deţine deja 5% din acţiunile constructorului de supercaruri Aston Martin. Există însă zvonuri potrivit cărora Daimler ar intenţiona să preia controlul total al producătorului britanic, în încercarea de a revitaliza activitatea acestuia şi de a extinde gama de modele exotice.

Deşi a încercat să înlăture aceste speculaţii, Dieter Zetsche, preşedintele Mercedes, nu a exclus posibilitatea de a achiziţiona restul acţiunilor în cadrul Aston Martin.

„Este un brand fantastic şi suntem dispuşi să îi sprijinim dezvoltarea pe viitor”, a declarat Zetsche. Tot el a precizat că Aston este în căutarea unui preşedinte executiv. Trei propuneri au fost înaintate, dar două au fost deja refuzate.

În prezent, parteneriatul dintre Mercedes şi Aston Martin constă în folosirea unor motoare comune şi a altor componente esenţiale. Acest parteneriat ar putea fi extins şi la nivel de platformă, modelele celor două branduri urmând să folosească o arhitectură dezvoltată împreună, pentru a reduce costurile.

Această extindere ar aduce noi oportunităţi pentru Aston Martin, care ar putea astfel să îşi extindă gama cu noi produse şi chiar să dea naştere versiunii de serie a conceptului Lagonda.

În prezent, divizia AMG este însărcinată cu dezvoltarea motorului V8 destinat să ajungă sub capota viitoarei generaţii Vantage. Tot AMG se va ocupa şi de producţia agregatului la amplasamentul său din Germania. Aston Martin va trasa specificaţiile motorului, iar AMG se va ocupa de dezvoltare şi testare.

Deşi nu există informaţii oficiale despre motor, mai multe surse vorbesc despre un V8 de 4.0 litri, capabil să dezvolte cel puţin 480 de cai putere. El ar urma să fie instalat şi pe noua generaţie Mercedes C63 AMG. 

via autocar

  • HECTOR, luni, 17.03.2014 14:55

    din doua ingradiente bune nu poate iesi ceva rau,cu siguranta.si....asteptam ceva nou de la aston.

  • Dacia Plant, luni, 17.03.2014 19:20

    Chiar se asemana intre ele. Astonu ii Mercedesul englezului. Mi-ar placea sa vad aceasta combinatie.

  • alex, luni, 17.03.2014 19:40

    mor, aston martin cu motor 1,6 dci

  • Scorpionul.negru, luni, 17.03.2014 19:59

    Ar fi bine sa se intample asta. Ar spala imaginea Aston in legatura cu fiabilitatea.

  • aston, miercuri, 19.03.2014 16:59

    Poate fi un lucru bun dar poate fi si un lucru rau.Nu vreau ca germanii sa monotonizeze design-ul Aston-urilor,dar ar fi fain ca Mercedes sa imprumute ceva din design-ul si eleganta modelelor britanice.