Mercedes pregătește producția unei compacte 100% electrice: modelul brandului EQ va fi primul Mercedes construit în Franța

Publicat luni, 21.05.2018 10:43 de Petre Barac

Mercedes-Benz a anunțat că pregătește producția unei compacte 100% electrice. Noul model va face parte din gama electrică EQ și va fi primul Mercedes construit de nemți în Franța. Investiția totală pentru acest proiect este de circa 500 de milioane de euro.

Acum doi ani, Mercedes și-a prezentat planurile pentru lansarea unei game de mașini electrice sub brandul EQ. Până cel târziu în 2022, nemții vor ca fiecare model Mercedes să aibă cel puțin o variantă electrică sau una hibridă plug-in.

Ultimul anunț făcut de Mercedes în domeniul electrificării vizează producția unei compacte 100% electrice. Noul model va face parte din gama electrică EQ și va fi primul Mercedes construit în Franța, respectiv în fabrica Smart din Hambach.

Cu o investiție totală ce se ridică la circa 500 de milioane de euro, nemții nu au dezvăluit când va începe producția noului model electric, însă acesta ar putea să fie bazat pe conceptul Mercedes EQA (foto).

În următorii 4 ani, Mercedes vrea să lanseze mai mult de 10 modele electrice în toate segmentele de piață. Până în 2025, nemții estimează că modelele lor electrice vor reprezenta 15-25% din totalul vânzărilor. Smart este primul brand Mercedes care va oferi doar mașini electrice începând cu anul 2020.

Primul model 100% electric din gama Mercedes EQ va intra anul viitor în producție și va fi un SUV cu numele EQC.

Via Mercedes

  • Costel, luni, 21.05.2018 14:47

    le da si la frantuji un os de ros, ca vai de mama lor sper doar sa puna nemti sefi la caltate, sa nu se apuce broscari care habar n-au de masini sa faca cine stie ce minuni.. eu unu m-as feri de Mercedes facut de broscari