Miza pe hidrogen: Alpine dorește să lanseze un model de serie cu motor V6

Publicat marţi, 21.05.2024 13:02 de Tiberiu Safta

Potrivit spuselor unui oficial al mărcii, Alpine vrea să lanseze în viitorul apropiat un model nou cu motor V6 alimentat cu hidrogen. Noul model promite să ofere peste 340 de cai putere în schimbul a zero emisii.

Alpine a prezentat, în urmă cu două săptămâni, prototipul Alpenglow Hy4, un prototip de anduranță alimentat cu hidrogen. Această mașină a fost creată nu numai pentru competițiile de anduranță, ci și pentru a explora posibilitatea de a dezvolta un viitor model de serie alimentat cu hidrogen. Prototipul Alpenglow Hy4 primește un motor de 2.0 litri cu 4 cilindri care dezvoltă 340 de cai putere.

Acum, constructorul francez se gândește serios să lanseze o versiune de serie a acestui prototip în viitorul apropiat. Modelul de serie va avea un motor V6 în locul actualei unități cu 4 cilindri. În schimb, noul motor ar urma să dezvolte tot 340 de cai putere și, bineînțeles, va fi alimentat cu hidrogen, conform spuselor lui Antony Villain, șeful de design al mărcii.

Întrebat dacă sunt șanse ca prototipul Alpenglow să devină model de serie, Villain a răspuns: "De ce nu? De ce să nu avem așa ceva pe șosea? Vrem ca ambele opțiuni [motoare termice cu hidrogen și motoare electrice] să fie posibile."

Viitorul Alpine de serie alimentat cu hidrogen ar urma să fie produs în serie limitată. Cât despre prototipul Alpenglow Hy4, acesta trebuia să facă un tur de demonstrație în cadrul cursei de 6 ore de la Spa Francorchamps, cursă inclusă în calendarul Campionatului Mondial de Anduranță. Însă, din cauza unei probleme electrice, prototipul nu a putut să parcurgă turul de demonstrație.

via Autocar