Moment istoric. Hyundai a produs 100 de milioane de mașini la nivel global

Publicat luni, 30.09.2024 12:16 de Alexandru Monenciu

Hyundai a atins o bornă istorică: 100 de milioane de mașini asamblate la nivel global. Sud coreenii au avut neoie de 57 de ani pentru această performanță.

Hyundai este unul dintre giganții industriei auto mondiale. Compania a fost înființată în 1967, iar, acum, la 57 de ani distanță a atins o bornă istorică: 100 de milioane de mașini produse la nivel global.

Pentru a marca momentul, Hyundai a organizat o ceremonie specială la uzina din Ulsan, Coreea de Sud. În cadrul acestui eveniment a fost livrat și exemplarul cu numărul 101 milioane, un Ioniq 5 care a fost înmânat direct noului său proprietar.

Fabrica din Ulsan este, și ea, încărcată de istorie. Producția a început în 1968 și este, practic, locul de naștere al industriei auto din Coreea de Sud, având în vedere că aici a fost asamblată prima mașină de serie, independentă: Pony. Se întâmpla în 1975.

În prezent, Hyundai mai are unități de producție în Turcia, India, Statele Unite ale Americii și Cehia. În 2013, constructorul asiatic a depășit borna de 50 de milioane mașini produse la nivel global.

via Hyundai