Monovolexus: SUV-ul Lexus RX oferă de acum și o versiune cu 7 locuri

Publicat joi, 30.11.2017 11:24 de Mircea Meşter

Cel mai mare SUV din gama Lexus primește o versiune cu șapte locuri dedicată familiilor numeroase. Lexus RX L este primul model din gama constructorului japonez premium care oferă o astfel de opțiune.

După ce au prezentat acum mai mult de un an noua generație a celui mai mare SUV din propria gamă, Lexus plusează astăzi în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, acolo unde japonezii au prezentat oficial varianta lungă a modelului lor.

Denumit oficial Lexus RX L, noul model al mărcii premium din Grupul Toyota este mai lung cu 11 centimetri decât omologul său "clasic", ajungând acum la 5 metri în lungime. Diferența este proiectată în interior, acolo unde Lexus RX primește pentru prima dată un al treilea rând de scaune, ceea ce transformă SUV-ul japonez într-unul pentru 7 persoane. Există însă și o opțiune ceva mai "confortabilă", pentru 6 persoane, aceasta benficiind de doar două locuri individuale pe al doilea rând de scaune.

Pentru a găzdui modificările de structură, Lexus a și remodelat ușor RX în ultima treime a profilului, cei 11 centimetri în plus fiind oglindiți astfel și la exterior.

Sub capotă, Lexus oferă o variantă hibridă benzină-electrică care combină un motor V6 cu unul electric pentru a oferi 313 CP (versiunea RX450h L), dar și un motor clasic pe benzină V6 de 3.5 litri și 290 CP disponibil pe versiunea RX350 L.