Monte Carlo: Loeb isi extinde avansul

Publicat vineri, 25.01.2008 15:08 de Robert Gherghe

Francezul Sebastien Loeb se indreapta cu pasi mari catre a 5-a victorie in Raliul Monte Carlo.

In prima parte a zilei s-au disputat trei probe speciale ale Raliului Monte Carlo. Sebastien Loeb, lider dupa prima zi, a castigat prima proba speciala a zilei ceea ce l-a dus la un avantaj de 21 de secunde in fata coechiperului de la Citroen, Dani Sordo.

Urmatoarea proba speciala, cea mai scurta din competitie, a fost castigata de spaniolul de la Citroen , care a redus din avantajul lui Loeb. Cvardruplul campion mondial a revenit spectaculos in proba speciala cu numarul 5 reusind o noua victorie in fata coechiperului sau si a finlandezului Hirvonen, de la BP Ford. Hirvonen a fost singurul om care a reusit sa se apropie cat de cat de cele doua Citroen-uri pana acum in Raliul Monte Carlo.

Astfel, Loeb are la general un avans de 23.5 secunde in fata lui Sordo si de 1 minut si 4 secunde in fata lui Hirvonen. Locurile urmatoare sunt ocupate de Chris Atkinson, Francois Duval si Petter Solberg.

Dupa toate probabilitatile, Sebastien Loeb va reusi sa castige a 5-a oara in Raliul Monte Carlo, ceea ce reprezinta un record absolut.