Nemții au modificat o Tesla Model Y pentru a rula în off-road

Publicat marţi, 20.12.2022 17:30 de Alexandru Monenciu

Germanii de la Delta4x4 au dezvoltat un pachet care îi permite modelului cu zero emisii Tesla Model Y să ruleze în off-road. Mașina are acum o gardă la sol de 22 centimetri.

Compania germană Delta4x4 este specializată în modificarea mașinilor pentru a le crește abilitățile în off-road. Cel mai nou pachet nu a fost dezvoltat pentru vreun SUV consacrat, ci pentru modelul cu zero emisii Tesla Model Y.

În primă instanță, nemții au ridicat suspensia cu 35 de milimetri, ceea ce înseamnă că garda la sol a crescut la 22 de centimetri. Apoi au mărit ecartamentul cu 60 de milimetri și au instalat un set de jante echipate cu anvelope speciale.

Mai departe, Model Y a primit un portbagaj pe plafon unde pot fi depozitate, spre exemplu, canistre cu apă sau o roată de rezervă. Portbagajul integrează și o bandă de lumini cu LED. Al doilea set de lumini auxiliare este montat pe spoilerul față.

Elementele care transformă Tesla Model Y într-un off-roader decent pot fi comandate individual. Kit-ul de suspensie costă 900 de euro, iar roțile pornesc de la 4.500 de euro, spre exemplu.

Din punct de vedere al sistemului de propulsie, modelul cu zero emisii a rămas, cel mai probabil, neschimbat.

via Delta4x4

  • Mihai, joi, 22.12.2022 13:55

    De ce s-ar chinui germanii sa faca lucruri inutile. Ei au BMW, Mercedes, Audi deja PENTRU off-road. Si Tesla nu merge iarna pe zapada, ca dauneaza la baterie din cate zic expertii. Deci poza e trucaj.

  • Vali, joi, 22.12.2022 14:43

    Cum suna urmatorul articol: Tesla model Y cea mai bine vanduta masina in Noiembrie 2022 si dieselurile in picaj liber: 16% cota de piata si pe cale de disparitie mai repede decat isi imaginau romanii? https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/best-selling-cars-europe-2022 Inca o dovada ca romanii sunt departe de realitate.