Nissan inoveaza la Tokyo cu Pivo 2 Concept

Publicat luni, 08.10.2007 11:49 de Bogdan Mirică

Constructorul japonez va prezenta la Tokyo un concept electric cu cabina rotativa si control vocal.

Nissan continua seria conceptelor ciudate cu o noua premiera la Salonul Auto de la Tokyo. Dupa ce la Frankfurt a uimit publicul cu Mixim, constructorul japonez va afisa o noua creatie botezata Pivo 2. Conceptul este de fapt succesorul lui Pivo, prezentat in premiera in 2005.

A doua generatie a mini modelului este echipata cu un tren de rulare electric alimentat de baterii litiu-ion. Inovatia intrdusa de Nissan este cabina rotativa care inlatura dificultatile intampinate la mersul cu spatele. Sistemul de franare si de directie este actionat prin tehnologie "by wire", rotile conceptului putand fi virate chiar si la 90 de grade.

La interior, pasagerii vor beneficia de o interfata botezata "Robotic Agent" cu care vor putea comunica in limba engleza sau japoneza. Robotic Agent va asigura confortul pasagerilor de-a lungul calatoriilor si va usura controlul soferului asupra functiilor masinii. Acesta va putea folosi gadget-urile de la interior si va putea cauta locuri de parcare doar prin control vocal.