Nissan lansează conceptul unui ceas inteligent pentru proprietarii de modele Nismo

Publicat luni, 09.09.2013 17:00 de Dragoș Băltățeanu

Gadgetul monitorizează atât maşina, cât şi pe cel de la volan şi este dedicat celor care conduc un Nissan ce poartă emblema Nismo.

Nissan va prezenta la Frankfurt conceptul unui ceas inteligent care poartă marca Nismo. Proiectul este în fază de prototip, dar cei de la Nissan par foarte hotărâți să producă acest ceas-gadget în serie. Este dedicat pasionaţilor celor mai sportive modele din gama Nissan, cele cu emblema Nismo. Nissan însă nu a dorit un ceas clasic, ci a creat un gadget electronic cu un design minimalist. Prin intermediul acestuia, eşti mereu conectat cu automobilul tău: ceasul monitorizează parametri precum viteza medie a maşinii şi consumul de carburant, dar oferă şi date de telemetrie daca autombilul este folosit pe un circuit. 

În plus, cel de la volan îşi poate monitoriza ritmul cardiac, iar datele pot fi transmise prin Bluetooth şi către o aplicaţie de smartphone. Ceasul îi mai poate comunica proprietarul când este timpul pentru o vizită programtă la service şi poate posta timpii obţinuţi pe circuit pe reţele sociale. Bineînţeles, îţi poate spune şi cât este ora.

Pentru a completa pachetul, Nissan a gândit şi un ambalaj special fabricat din resturi de anvelopă uzată pe circuit. Dacă va fi produs în serie, vor fi disponibile trei variante de culoare: roşu, alb sau negru.

Via Autoblog

  • hitech, luni, 09.09.2013 22:40

    Desteapta jucarie ! De aia iubesc eu Japonia.