Nissan prezintă o ediție aniversară pentru modelul GT-R și un nou facelift pentru GT-R Nismo: motorul rămâne același V6 de 3.8 litri

Publicat miercuri, 17.04.2019 10:39 de Paul Cosma

Nissan a prezentat la New York o ediție aniversară pentru modelul GT-R, dar și un nou facelift pentru versiunea GT-R Nismo. Motorul rămâne același V6 de 3.8 litri cu 565 de cai putere, respectiv 600 CP pentru GT-R Nismo, dar japonezii au adus îmbunătățiri ale manevrabilității și accelerației.

După ce a publicat imagini și detalii tehnice pentru 370Z 50th Anniversary Edition, o versiune specială pentru sportiva coupe 370Z care marchează 50 de ani de la lansarea primelor modele de performanță ale constructorului japonez, Nissan a anunțat alte două noutăți pentru salonul de la New York.

Este vorba despre o ediție specială pentru modelul GT-R, alături de un nou facelift pentru versiunea GT-R Nismo.

Ediția aniversară GT-R 50 marchează 50 de ani de la lansarea modelului, urmând să fie disponibilă în trei versiuni în majoritatea piețelor: GT-R Premium, GT-R Track Edition și GT-R Nismo. În unele regiuni, versiunile se vor numi Pure, Prestige și Black.

În cazul lui GT-R 50, japonezii au păstrat același motor V6 de 3.8 litri ce dezvoltă 565 de cai putere, însă au adus o “creștere cu 5% a eficienței” și o revizuire a cutiei automate cu dublu ambreiaj și 6 trepte.

Propulsorul menționat este disponibil și pe versiunea GT-R Nismo, care a primit un nou facelift după cel din 2016. “Noul” GT-R Nismo dezvoltă aceiași 600 de cai putere, dar beneficiază de îmbunătățiri la nivelul manevrabilității și accelerației, conform informațiilor oficiale.

Via Nissan