Noua generație de faruri Ford va proiecta informații pe asfalt

Publicat marţi, 16.08.2022 12:55 de Alexandru Monenciu

Constructorul american de automobile lucrează la o tehnologie care să le permită farurilor să proiecteze informații și imagini pe asfalt. Aceasta este inspirată de sistemele Head-up Display.

În urmă cu șase ani, Mercedes-Benz a prezentat lumii întregi sistemul Digital Light. Este vorba, pe scurt, de faruri inteligente care proiectează diverse simboluri pe asfalt.

Acestea sunt disponibile, în prezent, pe mai multe modele de ultimă generație ale producătorului din Stuttgart, inclusiv pe Clasa C. Desigur, în țările unde permite legislația.

Și Ford lucrează la o tehnologie asemănătoare. Proiectul americanilor este inspirat de sistemele Head-up Display și, cel puțin pentru moment, se află în faza de testare.

Farurile inteligente gândite de Ford vor putea proiecta pe asfalt diverse informații, fie indicații primite de la sistemul de navigație, fie semne rutiere. Mai mult, vor proiecta treceri de pietoni (acolo unde marcajele sunt șterse) și un traseu de urmat pentru depășirea bicicliștilor.

Totodată, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute și șoseaua ar putea fi acoperită cu gheață, farurile vor proiecta pe asfalt, spre exemplu, un fulg de nea, pentru a-l avertiza pe cel de la volan.

via Ford

  • bip, miercuri, 17.08.2022 05:12

    apare semnul pacii la claxon?

  • r, miercuri, 17.08.2022 23:04

    Ar trebui să fie și o săgeată care să îți indice trasa optimă, dungi transversale roșii pentru frânare, verzi pentru accelerare și citate din Klaus schwab pentru dezintoxicare.