Noua generație Honda Civic Type R a cucerit circuitul de la Silverstone: Hot Hatch-ul nipon a doborât recordul deținut de vechiul Civic Type R

Publicat luni, 02.07.2018 11:40 de Cornel Șocariciu

Noua generație Honda Civic Type R a reușit să doboare timpul de referință (deținut de fostul Civic Type R) pe tur la categoria roți motrice față de pe circuitul de la Silverstone. Hot Hatch-ul nipon a parcurs un tur pe circuitul britanic în 2 minute și 31,32 de secunde.

În urmă cu două luni, Honda a demarat proiectul "Type R Challenge 2018". Noua generație a Hot Hatch-ului Civic Type R va "înfrunta" cinci circuite europene și va încerca să bată recordurile all-time în cadrul categoriei Mașini de serie cu roți motrice față.

În luna mai, noul Civic Type R a reușit să

bată recordul de la Magny Cours, iar în urmă cu câteva săptămâni, Hot Hatch-ul producătorului japonez a doborât recordul mașinilor de serie cu roți motrice față de la Spa-Francorchamps.

Acum, Honda Civic Type R a ajuns la Silverstone. Cel mai bun timp obținut pe circuitul din Marea Britanie a fost de 2 minute și 31,32 de secunde. Astfel, noul Hot Hatch-ului nipon bate recordul obținut în 2016 de vechea generație Civic Type R. La volanul modelului japonez s-a aflat Matt Neal, triplu campion în cadrul BTCC (British Tour Car Championship).

"În virajele de mare viteză, Honda Civic Type R are un comportament excelent. Stabilitatea oferită reprezintă rezultatul generat de noile suspensii și de elementele aerodinamice disponibile", a declarat Matt Neal.

Programul "Type R Challenge 2018" mai include încă două circuite europene, iar la volanul noii generații Civic Type R îi vom vedea pe Jenson Button, fost campion de Formula 1 și pe Tiago Monteiro, pilot în cadrul campionatului WTCR (World Touring Car Cup).