Noua generaţie Mercedes-Benz CLS vine în 2018: mici modificări de design şi platformă similară cu Clasa E

Publicat luni, 28.11.2016 11:25 de Daniel Popescu

Mercedes-Benz CLS va primi peste doi ani o nouă generaţie bazată pe aceeaşi platformă ca şi Clasa E, cu modificări minore de design. Varianta Shooting Brake ar putea fi eliminată din gamă.

Mercedes continuă programul de întinerire a gamei sale de modele, iar pe lista constructorului german se află inclusiv limuzina CLS, care va primi o nouă generaţie în cursul anului 2018.

Aceasta va utiliza noua platformă Modular Rear Architecture (MRA), care a stat la baza noii generaţii Clasa E lansată în acest an.

Astfel, modelul va avea o lungime mai mare, urmând să fie mai încăpător, însă în acelaşi timp va avea o masă ceva mai mică. Deloc surprinzător, noul CLS va prelua şi numeroase sisteme semiautonome de pe Clasa E.

Designul va evolua, însă nu va fi schimbat radical, iar Mercedes a refuzat să confirme dacă vor exista modificări substanţiale în gama de motorizări. Nu este exclus ca noul CLS să includă şi motorul cu 6 cilindri în linie care a fost anunţat în octombrie şi care îşi va face debutul pe Clasa S în cursul anului viitor.

Pe de altă parte, există o serie de zvonuri mai mult sau mai puţin credibile cu privire la numele noii generaţii. Unul dintre scenarii este că noua generaţie CLS va avea două modele distincte: cel actual va primi numele CLE, în timp ce al doilea va fi cunoscut în continuare drept CLS, însă va fi inclus în gama de modele de performanţă AMG. O altă informaţie neoficială este că dezvoltarea lui CLS Shooting Brake ar putea fi abandonată. Totuşi, niciunul dintre aceste zvonuri nu a fost confirmat până în prezent de reprezentanţii celor de la Mercedes.

Via Autmotive News

  • Scorpionul.negru, luni, 28.11.2016 14:46

    Ar trebuii modificat la spate....stopurile alea sunt 100% chinezesti ca design. Sa scape de ele si sa le faca ca la S coupe.....