Noua generație Nissan GT-R va fi "cea mai rapidă sportivă din lume": modelul ar putea avea sistem de propulsie electric

Publicat luni, 16.07.2018 12:18 de Daniel Popescu

Oficialii Nissan susțin că viitoarea generație GT-R va fi "cea mai rapidă sportivă din lume" și nu exclud varianta ca sistemul de propulsie să fie electric.

Nissan a anunțat că a început dezvoltarea unei noi generații pentru sportiva GT-R imediat după prezentarea faceliftului în urmă cu doi ani, iar acum a furnizat informații suplimentare.

Designerul șef Alfonso Albaisa a admis că liniile estetice nu au fost încă definitivate, însă a menționat că modelul va avea un caracter unic ca urmare că urmare a unui design diferit de celelalte modele din segmentul său.

În plus, acesta a menționat că noua generație trebuie să fie "cea mai rapidă sportivă din lume". Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, Nissan GT-R va utiliza un sistem de propulsie mai performant, însă pentru moment constructorul japonez nu a decis dacă acesta va fi unul electric.

"Indiferent dacă mergem pe calea electricității sau nu, putem obține o creștere mare de putere. Cu siguranță vom avea o nouă platformă, iar obiectivul este clar: GT-R trebuie să fie cea mai rapidă mașina din clasa sa. Trebuie să joace și în jocul tehnologiei, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie electrică", a precizat Albaisa.

Oficialul Nissan a făcut aceste declarații cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, acolo unde constructorul japonez a fost prezent cu prototipul GT-R50, care ar putea ajunge în producție de serie limitată la 50 de unități. Prețul estimat al unui exemplar va fi de circa 900.000 de euro.

Via Autocar, Motor1