Noua generație Renault Kadjar ar putea fi disponibilă în trei variante de caroserie, inclusiv una coupe

Publicat vineri, 26.03.2021 13:09 de Alexandru Monenciu

Potrivit celor mai recente informații, noua generație Renault Kadjar va fi disponibilă în trei variante de caroserie. Debutul este programat pentru anul viitor.

Renault a lansat modelul Kadjar în 2015, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Acum, constructorul francez de automobile lucrează la cea de-a doua iterație care urmează să debuteze pe piață pe parcursul anului viitor.

La fel ca înainte, noul Kadjar este dezvoltat pe arhitectura lui Nissan Qashqai (CMF-C). Potrivit celor mai recente informații, SUV-ul din Hexagon va avea o lungime de aproximativ 4.5 metri și va fi disponibil în trei variante de caroserie.

Pe lângă cea standard, Renault se pare că lucrează la o variantă cu ampatament lung, dar și la una cu valențe de coupe. Lansarea ar putea avea loc în 2023, respectiv 2024.

Pentru acesta din urmă sunt șanse mari ca producătorul francez să readucă în lumina reflectoarelor denumirea Chamade, pe care a folosit-o în cazul modelului Renault 19 din anii '80 - '90.

În ceea ce privește gama de motorizări, noul Kadjar va oferi noile unități pe benzină, de 1.2 litri TCe (trei cilindri) și de 1.5 litri TCe. Acestea vor veni în compania unor sisteme micro hibrid de 12 și 48 V.

Agregatele diesel lipsesc, dar clientii vor putea opta pentru propulsoarele E-Tech, în versiunea hibrid cu 170 CP și plug-in hybrid cu 210 CP.

via Autoblog.it