Noua Mazda EZ-6 este un sedan de aproape 5 metri, doar pentru China: versiune electrică și PHEV

Publicat joi, 25.04.2024 11:05 de Alexandru Monenciu

Cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, japonezii de la Mazda au dezvăluit noul EZ-6. Un sedan de aproape 5 metri lungime, dezvoltat special pentru piața din China.

Salonul Auto de la Beijing se află în plină desfășurare și este un prilej numai bun pentru ca producătorii de automobile să prezinte modele destinate exclusiv pieței din China. Japonezii de la Mazda nu fac excepție.

Constructorul din Țara Soarelui Răsare tocmai au dezvăluit noul EZ-6, un sedan care, din păcate, nu va fi disponibil în Europa.

Mazda EZ-6 are o lungime de 4.921 mm, o lățime de 1.890 mm și o înălțime de 1.485 de milimetri. Din punct de vedere estetic, vorbim despre limbajul de design "Soul of Motion" care propune faruri LED subțiri, o grilă frontală generoasă și stopuri unite de o bandă LED.

La interior, pasagerii vor regăsi un display central de 14.6 inch, un instrumentar de bord digital, de 10.2 inch, dar și un volan teșit în partea inferioară.

Niponii nu au oferit detalii tehnice despre noul EZ-6, dar au precizat că va fi disponibil într-o versiune pur electrică și plug-in hybrid. Dacă prima va putea acoperi circa 600 de kilometri cu o singură încărcare, cea de-a doua va depăși 1.000 de kilometri cu bateria și rezervorul de combustibil pline.

Noul sedan Mazda, destinat exclusiv pieței din China, va intra în producție spre finalul acestui an.

via Mazda

  • alex_cu_a_mic, joi, 25.04.2024 11:37

    De ce sa fie doar pentru China ca arata superb. Nu am mai vazut de mult un design atat de curat dar in acelasi timp modern si 100% in linie cu celelalte modele ale constructorului.

  • Nick, joi, 25.04.2024 13:59

    Va fi si pentru EU, anul viitor.

  • Mana-rece-suflet-cald, joi, 25.04.2024 15:03

    De când cu electricele tot mai numeroase, se vede clar o tendință de revenire la formatul sedan, evident, din motive de aerodinamică. Se mai storc astfel, câteva zeci de kilometri de autonomie, dar și un confort mai bun pentru pasageri.

  • Elektrik, joi, 25.04.2024 16:20

    Ce ziceam, în China poţi intra doar cu EV maxim PHEV, doar la.... naivii de americani şi europeni mai merge vrăjeala cu benzină şi motorină. Chinezii se respectă. De fapt la ei, vânzările de maşini electrice nu au scăzut ci cresc în continuare.

    Dutz, vineri, 26.04.2024 18:10

    Sunt concluziile tale… sau ești așa spălat pe creier ca doar dai copy/paste (char de mai multe ori)? China trece prin aceeași bula și se va sparge. BEV-urile de astăzi (marea majoritate) sunt inepții cu baterii uzate moral, imposibil de folosit de 80% din cei care astăzi au mașini, excepție în cazul celor care și-au luat un gadget așa din hobby, electricele “dau” ceață la tot. ;)