Noul Acord Concorde din Formula 1 a fost semnat!

Publicat sâmbătă, 01.08.2009 18:48 de Daniel Popescu

Echipele din Formula 1, FIA si detinatorul drepturilor comerciale au semnat noul Acord Concorde, documentul care pune capat tuturor scandalurilor politice care au afectat imaginea competitiei in acest an.

Pacea a revenit in sfarsit in Formula 1 dupa mai multe luni de incertitudini legate de viitorul celei mai importante competitii din lumea sporturilor cu motor.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat sambata ca a semnat noul Acord Concorde alaturi de echipele din Formula 1 si de Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei. Noua intelegere este valabila din sezonul 2010 si expira pe 31 decembrie 2012.

Acordul Concorde este documentul oficial care guverneaza Formula 1, prin intermediul acestuia fiind stabilite principalele reguli tehnice si sportive si, de asemenea, distributia veniturilor obtinute din drepturile de televizare ale competiei.

Absenta noului Acord Concorde a reprezentat un pericol pentru viitorul Formulei 1, echipele reusind cu greu sa retrage din Formula 1 incepand din 2010. Cu toate acestea, publicatia Autosport sustine ca BMW-Sauber nu a semnat noul Acord Concorde, echipa avand ca termen limita ziua de 5 august pentru a face acest lucru. Constructorul BMW a primit astfel un ragaz de cateva zile pentru a decide daca va inchide complet echipa la finalul acestui sezon sau daca o va vinde unui investitor.

De asemenea, semnarea Acordului Concorde reprezinta o garantie ca toti ceilalati constructori implicati in Formula 1 (Ferrari, Mercedes, Renault si Toyota) vor concura in Formula 1 cel putin pana in sezonul 2012.

Via | FIA