Noul Bentley Bentayga Apex Edition: producție limitată la 20 de exemplare

Publicat luni, 29.04.2024 16:42 de Alexandru Monenciu

Bentley anunță o noua ediție specială pentru SUV-ul Bentayga. Numele său este Beytaga Apex Edition și va fi replicată în doar 20 de exemplare la nivel global.

Constructorul britanic de automobile menține crescut interesul pentru SUV-ul Bentayga cu ajutorul unor ediții speciale. Cea mai recentă a fost denumită Apex Edition și va fi replicată în doar 20 de exemplare, disponibile la nivel global.

Lista cu noutăți include jante din carbon, cu diametrul de 22 de inch, sistem audio Naim, frâne cu o serie de componente carbon ceramice, sistem de direcție integrală și, nu în ultimul rând, un motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 550 de cai putere și 770 Nm.

În aceste condiții, noul Bentley Bentayga Apex Edition (bazat pe Bentayga S) atinge 100 de km/h în 4.5 secunde și o viteză maximă de 290 km/h.

Noua ediție specială va putea fi comandată într-una dintre cele 6 teme predefinite, create de specialiștii Mulliner.

Prima dintre ele propune o nuanță exterioară Roșu Candy, elemente grafice în nuanțele Anthracite și Alb Arctic, tapițerie din piele în combinația de culori Alb Arctic și Hotspur și ornamente din fibră de carbon (finisaj lucios).

A doua temă vine cu un exterior Anthracite, accente în culoarea Mandarin, aceeași nuanță o regăsim și la interior, acolo este combinată cu nuanța Beluga. La fel, avem și aici ornamente din fibră de carbon, de această dată cu finisaj satinat.

Pentru a treia temă, Mulliner a rezervat o nuanța exterioară Portocaliu Flame, tapițerie în nuanțele Linen și Newmarket Tan și o serie de accente în culoarea Charcoal.

A patra temă aduce un exterior în culoarea Verde Alpine, accente portocalii, combinația de culori Portland și Verde Cumbrian pentru interior și, la fel, accente portocalii.

Exteriorul celei de-a 5-a teme este vopsit în nuanța Pale Brodgar, cu elemente grafice în Anthracite și Bacalar Bronze, iar tapițeria este vopsită în culorile Linen și Porpoise.

Ultima temă propune un exterior în culoarea Argintiu Extreme, grafică în nuanța Beluga și tapițerie în nuanțele Galben Signal și Beluga.

Clienții Bentley care au în colecție un exemplar Continental GT sau GTC Le Mans Edition, au la dispoziție o temă suplimentară, exclusivă. Exteriorul este vopsit în nuanța Verde Verdant, elementele grafice sunt în culoarea Moonbeam Le Mans, iar tapițeria este în nuanța Beluga (include elemnente din microfibră Dinamica).

Așa cum spuneam, producția acestei ediții speciale va fi limitată la doar 20 de exemplare.

via Bentley