Noul BMW Seria 3 primeşte sistemul Head-Up Display color

Publicat luni, 07.11.2011 14:51 de Bogdan Mirică

BMW a anunţat că proaspătul Seria 3 va primi în lista de opţionale şi revoluţionarul sistem Head-Up Display cu afişaj color, introdus deja pe Seria 5.

Ca orice constructor care se respectă şi caută să amortizeze cât mai bine costurile de dezvoltare, BMW implementează tehnologia de care dispune pe mai toate modelele sale. Noul Seria 3 nu face exceţie şi va fi supus unui transplant tehnologic, provenit de la fratele mai mare, Seria 5.

BMW a anunţat că va introduce în premieră pe sedanul de clasă medie sistemul Head-Up Display (HUD), care proiectează informaţii vitale pe parbriz. Tehnologia este una revoluţionară, fiind capabilă să proiecteze chiar şi simboluri colorate pe parbriz, o noutate în domeniu.

Selectarea atentă a simbolurilor şi colorarea acestora îi ajută pe şoferi să petreacă cu 50% mai puţin timp pentru a asimila informaţiile oferite de HUD. BMW susţine chiar că şoferul poate citi informaţia în doar o secundă.

Pentru a obţine o interfaţă vizuală mai prietenoasă şi în acelaşi timp mai utilă, germanii au instalat o folie specială în interiorul parbrizului pentru a facilita proiectarea color.

Sistemul HUD este creat doar pentru a putea fi vizualizat de şofer şi a fost gândit pentru a reduce oboseala celui din spatele volanului. Şoferul nu mai este nevoit să coboare şi să ridice privirea sau să o adapteze la diferite distanţe. Toate informaţiile sunt oferite la baza parbrizului, iar luminozitatea este ajustată în funcţie de momentul zilei.

via | leflane

  • Andrei, marţi, 08.11.2011 11:14
    BMW

    respect.