Noul președinte ACEA: Mike Manley, șeful Fiat-Chrysler, a preluat ștafeta de la Carlos Tavares, CEO-ul PSA

Publicat joi, 12.12.2019 14:28 de Paul Cosma

Noul președinte al Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA) este Mike Manley, CEO-ul grupului Fiat-Chrysler, al cărui mandat de un an va începe la 1 ianuarie 2020. Manley a fost ales să conducă ACEA în 2020, după mandatele succesive din 2018 și 2019 ale lui Carlos Tavares, CEO-ul grupului PSA.

Producătorii auto europeni vor fi conduși în 2020 de Mike Manley, CEO-ul FCA și cel care a preluat președinția ACEA în urma voturilor celor 15 membri din board.

Printre prioritățile ACEA pentru anul viitor se numără crearea condițiilor pentru o tranziție cât mai rapidă la transportul fără emisii de carbon, precum și dezvoltarea sustenabilă a sectorului auto din Europa.

Mandatul lui Mike Manley va începe de la 1 ianuarie 2020. În 2018 și 2019, ACEA a fost condusă de șeful PSA, Carlos Tavares, care a deținut două mandate consecutive.

Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile, cu sediul în Bruxelles, reprezintă interesele unor grupuri precum BMW, Daimler, Fiat-Chrysler, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, PSA, Renault, Toyota, Volkswagen sau Volvo.

Via ACEA