Noutăți pentru Land Rover Defender: motor diesel mai puternic și mai mult lux

Publicat miercuri, 08.05.2024 13:35 de Tiberiu Safta

Land Rover a pregătit o serie de noutăți pentru modelul său de teren Defender. Noua versiune actualizată primește acum un motor diesel mai puternic, precum și mai multe dotări de lux față de până acum.

Constructorul britanic de SUV-uri și mașini de teren a lansat o versiune actualizată a lui Defender. Principalele noutăți aduc un motor diesel mai puternic, mai multe opțiuni de personalizare, în special pentru habitaclu, dar și câteva dotări de lux noi.

Astfel, noul Land Rover Defender actualizat primește un motor diesel mild-hybrid de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie care dezvoltă 350 de cai putere și 700 Nm. Asta înseamnă un plus de 50 de cai putere și 50 Nm față de vechiul motor diesel regăsit la versiunea D300.

Odată cu lansarea versiunii actualizate, gama a fost simplificată, fiind disponibile 5 linii de echipare: S, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE, X și V8. Bineînțeles, noul model este disponibil în continuare în variantele de caroserie 90, 110 și 130. Pentru exterior, Land Rover nu a adus nicio modificare.

Totuși, există acum o nouă ediție limitată, Defender 110 Sedona Edition, vopsită în nuanța Sedona Red cu grafică exclusivă pe capotă, accente negre și jante negre lucioase de 22 de inch. Această ediție va fi disponibilă timp de un an.

Cele mai multe noutăți se află în interior, acolo unde modelul de teren este echipat cu pachetul Signature Interior Pack. Acest pachet aduce scaune cu climatizare pentru cei din față și spate, precum și tetiere noi. Scaunele din față sunt reglabile electric pe 14 direcții și cu funcție de memorie. În cazul lui Defender 130, al treilea rând de scaune este încălzit.

Habitaclul este îmbrăcat în tapițerie din piele Windsor în combinație cu Kvadrat și alcantara. Tot aici avem accente mai întunecate, precum și spații de depozitare noi în zona consolei centrale.

Land Rover mai oferă și pachetul Captain Chairs Pack, care aduce 7 scaune în loc de 8. Scaunele din al doilea rând sunt separate și sunt încălzite și ventilate.

Noul Land Rover Defender actualizat este deja disponibil pe unele piețe europene și în Marea Britanie.

via Land Rover

  • Diana Șosoacă, miercuri, 08.05.2024 20:17

    Strașnic exemplar.

  • George Simion, miercuri, 08.05.2024 21:28

    dar au oare oile de prin munti nevoie de 350 de cai? si cam de cat e rezervorul de uree?

  • Acum, joi, 09.05.2024 06:46

    niciun disalar nu se intreaba pentru ce iti trebuie atata putere si cuplu.

  • Diana Șosoacă, joi, 09.05.2024 12:08

    George Simion Rezervorul de uree măsoară sub o vadră, deci suficient de îndestulător. Și mai lasă naiba mioarele şi stâna, musai că este suficient de polivalent pentru a face față cu brio multor altor activităţi, preponderent urbane.