Nu doar cu telefonul: Tesla Model S se poate parca în garaj şi cu ceasul Apple Watch

Publicat marţi, 09.02.2016 12:47 de Daniel Popescu

Printr-un update software, poţi folosi un Apple Watch pentru a parca un Tesla Model S în garaj, fără să mai ai nevoie de telefonul mobil.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Tesla a lansat funcţia Summon pentru aplicaţia Autopilot disponibilă proprietarilor lui Tesla Model S.

Noua funcţie permite parcarea maşinii în garaj prin intermediul aplicaţiei de smartphone şi a devenit rapid populară, pe măsură ce şoferii au publicat clipuri video sugestive pe Youtube. Compania deţinută de antreprenorul american Elon Musk nu s-a oprit însă aici.

Printr-un nou update, funcţia Summon poate fi utilizată şi prin intermediul Apple Watch, ceasul inteligent cu iOS dezvoltat de compania Apple, producătorul iPhone-ului. Astfel, mai nou, nu mai trebuie nici măcar să scoţi telefonul din buzunar, ci doar să apeşi de câteva ori pe ecranul Watch-ului pentru a-ţi parca maşina în siguranţă, aşa cum ne demonstrează deja unul dintre utilizatori.

Pentru moment, Summon este în variantă beta, iar Tesla recomandă prudenţă la utilizarea acestuia, pentru a evita orice posibile probleme. Pe lângă Summon, Autopilot 7.1 include numeroase alte noutăţi, inclusiv să iasă singură dintr-o parcare. De asemenea, sistemul de avertizare pentru coliziuni frontale şi laterale a primit îmbunatăţiri care limitează numărul alarmelor false.

Tesla Model S nu este prima maşină care se poate parca singură. Modele precum BMW Seria 7 sau Audi A8 pot face deja acest lucru, însă funcţia dezvoltată de Tesla este disponibilă şi pentru maşini care au fost deja cumpărate de clienţi, datorită sistemului de update-uri prin internet.

Via Carscoops

  • vianu, marţi, 09.02.2016 14:26

    abia astept un video cu o Tesla parcata lateral cu spatele de catre soferul uman. cel mai mult imi place ideea de-a'ti up-data functiile masinii prin intermediul internetului.

  • xxx, miercuri, 10.02.2016 14:49

    Întrebare: când îți cumperi un astfel de model, ai si ceasul in prețul mașinii?