O nouă bornă atinsă de uzina Mercedes-Benz din Rastatt: 5 milioane de vehicule din clasa compactă produse în 22 de ani

Publicat luni, 27.05.2019 12:45 de Cornel Șocariciu

Din 1997 și până astăzi, uzina Mercedes-Benz din Rastatt a produs 5 milioane de vehicule din gama compactă. De asemenea, oficialii companiei au anunțat și startul producției lui Clasa A Sedan în cadrul uzinei din Germania.

Mercedes-Benz are motive de sărbătoare. Uzina constructorului german din Rastatt a produs 5 milioane de vehicule din clasa compactă în 22 de ani.

Primul model compact asamblat de angajații fabricii din Rastatt a fost Clasa A, acesta intrând pe linia de fabricație în 1997. De-a lungul timpului, linia de producție din Rastatt a asamblat atât monovolumul Clasa B, cât și SUV-ul GLA.

De asemenea, Mercedes-Benz anunță că începând de acum, uzina din Rastatt va asambla și noul Clasa A Sedan, un alt membru din gama de modele compacte a producătorului german.

"Asamblarea celor 5 milioane de vehicule din clasa compactă subliniază importanța uzinei din Rastatt. De asemenea, uzina este pregătită pentru un viitor model electric compact dezvoltat sub noua identitate EQ", a declarat Thomas Geier, managerul uzinei din Rastatt.

Noua generație Clasa A Sedan a fost prezentată în vara anului trecut, iar primele exemplare au fost deja asamblate în cadrul fabricii din Aguascalientes, Mexic.