O româncă este directorul Centrului Tehnic Titu

Publicat joi, 26.07.2012 18:26 de Sebastian Toma

Anica Muntean a preluat funcţia de director a Centrului Tehnic Titu. Inginerul român este prima şi singura femeie care conduce un departament de acest tip în Grupul Renault la nivel mondial.

Anica Muntean este noua şefă a Centrului Tehnic Titu, singura facilitate de acest gen din România. Managerul român cu peste 23 de ani de experienţă în domeniu este al doilea manager local care înlocuieşte un francez într-o poziţie de conducere la RTR, singurul centru de încercări auto din România.

Anica Muntean a preluat funcţia de la Fabrice Jouanny, care a coordonat timp de doi ani construcţia centrului de la zero şi a monitorizat primele activităţi de încercare, odată cu instalarea primelor echipe.

Centrul Tehnic Titu a fost inaugurat în 2010 şi cuprinde zeci de bancuri de testare şi 32 de kilometri de piste, toate destinate încercării vehiculelor şi componentelor. Centrul Tehnic Titu face parte din Renault Technologie Roumanie şi are ca misiune testarea şi validarea vehiculelor din gama Entry (M0) a grupului Renault. Pe lângă faptul că este singurul centru de acest gen din România, Centrul Tehnic Titu este cea mai importantă facilitate din această categorie pe care o deţine Grupul Renault în Europa de Est.

Anica Muntean şi-a început cariera la Dacia în 1989 ca inginer tehnolog şi a participat la numeroase proiecte din inginerie. Totodată, Anica Muntean este prima femeie din fruntea unei direcţii de inginerie din România şi singura femeie care conducea un departament de acest tip în Grupul Renault la nivel mondial. Până în iulie 2012, Anica Muntean a fost Director Tehnic al Centrului Tehnic Titu şi a participat activ la industrializarea noilor modele, începând cu Solenza şi continuând cu Logan, Sandero şi Duster.

Via Dacia

  • unckle, joi, 26.07.2012 19:46

    am o vaga impresie ca "facility" din engleza nu se traduce in "facilitate" ... asa o oarecare vaga impresie ;)

  • antonny, joi, 26.07.2012 22:15

    Centrul Tehnic Titu mai detine o incapere de temperaturi ridicate si temperaturi scazute ..............

  • Vasilica, joi, 26.07.2012 22:28

    Ma intereseaza; oamenii tratati ca sclaveti de fracezi or sa fie mai bine platiti sub conducerea D-nei?

  • burzum, vineri, 27.07.2012 03:00

    @ unkle Imbatranesti... ruginesti... rotitele nu se mai misca ca acum cativa ani... Incearca macar sa verifici inainte de a vorbi! http://ro-en.gsp.ro/index.php?q=facilitate

  • SnowM3, sâmbătă, 28.07.2012 22:12

    Felicitari D-nei Muntean ! Mult Succes in noua pozitie !

  • spikes, luni, 30.07.2012 17:44

    @Vasilica: Nu, sub conducerea doamnei, muncitorii vor sta acasa si vor primi bani pe card platinum.