OFICIAL: Febra conceptelor Citroen continua cu noul GQ

Publicat vineri, 05.03.2010 10:48 de Bogdan Mirică

Desi Salonul Auto de la Geneva este in plina desfasurare, Citroen surprinde publicul cu un nou concept, botezat GQ. Coupe-ul este animat de un tren de propulsie hibrid, care ofera performante execeptionale.

Desi a expus deja doua concepte futuristice noi in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Citroen nu se cuminteste. Constructorul francez vrea cu tot dinadinsul sa impresioneze si o face si de aceasta data cu un nou concept, botezat GQ si "destinat sa ofere o experienta deosebita barbatilor."

Noutatea absoluta o reprezinta trenul de propulsie hibrid, ascuns sub caroseria robusta, care include un motor pe benzina de 1.6 litri, cu patru cilindri si injectie directa, ajutat de o unitate electrica. Resursele ii permit conceptului sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 4.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h, performante comparabile cu cele ale unui model de performanta. Chiar si asa, modelul nu face compromisuri in materie de emisii, valoarea oficiala anuntata de producator fiind de numai 80 g/km.

Francezii au fost destul de zgarciti in ceea ce priveste detaliile, lasand sa se inteleaga doar ca exercitiul de design, creat in colaborare cu revista GQ, nu va avea o finalitate concreta, adica un produs de serie. Liniile conceptului au fost trasate de editorul Dylan Jones, iar masina a prins viata in mainile echipei lui Mark Lloyd, omul care a desenat si DS3.

via | autocar

  • unckle, vineri, 05.03.2010 11:09

    superb :) Pacat ca economia nu poate sustine introducerea pe piata a unui astfel de "concept" ... probabil banii ceruti de PSA pt masina ar pune oamenii pe fuga , asta daca ar avea vre-odata intentia de a comercializa asa ceva ( evident nu, cum reiese si din articol :P )

  • ovi, vineri, 05.03.2010 11:27
    praf in ochi

    Atat timp cat noul C3 are VECHILE motorizari, iar de 6 ani Citroen ne vinde scumplucruri ioeftine, conceple ca asta sunt praf in ochii celor care (inca) mai prefera masini frantuzesti.

  • 8hz, vineri, 05.03.2010 22:23
    Sa vezi si sa nu crezi

    N-am crezut ca un Citroen poate arata vreodata atat de bine :) Dar cat timp e un concept ...