OFICIAL: Lotus Evora Type 124, alternativa pentru circuit

Publicat luni, 14.09.2009 12:20 de Bogdan Mirică

Lotus a publicat imaginile si informatiile oficiale ale noului Evora Type 124, derivatul pentru circuit al modelului cu acelasi nume. Versiunea de performanta va avea 400 de cai si va fi mai usoara cu 200 de kg.

Lotus a lansat oficial o versiune de circuit a actualului Evora, botezata Type 124, care ar urma sa debuteze in competitiile FIA abia anul viitor, cel mai probabil in cadrul cursei de 24 de ore de la Nurburgring.

Spre deosebire de versiunea de serie, care livreaza doar 280 de cai putere, derivatul de performanta se lauda cu 400 de cai sub capota, storsi din acelasi motor V6 de 3.5 litri, de provenienta Toyota, cuplat la o transmisie secventiala cu sase rapoarte.

Pentru a completa cum se cuvine performantele motorului, Lotus a supus modelul cu patru locuri unui intens proces de slabire, in urma caruia Evora Type 124 s-a ales cu 200 de kilograme in minus. Lista de modificari mai include, printre altele, si un rezervor marit, de 120 de litri, un roll-cage integral si mai multe elemente din fibra de carbon la nivelul exteriorului (deflector, extensii prize de aer).

Pentru a putea tine sub control cei 400 de cai, Lotus a instalat un sistem de franare AP Racing, cu etriere cu sase pistoane si un sistem ABS de origine Bosch. Nici suspensiile nu au fost uitate, ele fiind echipate cu bare anti-ruliu si amortizoare noi. Pachetul de modificari este completat de un set de jante de 18 inch, din aliaj usor, incaltate cu pneuri de performanta Pirelli.